Çiftçi, “İsminde Adalet olan iktidar partisi, maalesef kalkınmayı kendi kendine yapmaktadır. Milli İttifak Saadet Partisi hazineden tek kuruş almamaktadır. Ak Parti 12 yılda toplam 1 milyar 324 milyon TL aldı. 2002 den bugüne kadar CHP toplamda 678 milyon TL, MHP ise 379 milyon TL aldı. 
Bütün bunların karşılığında ise birbirleriyle polemik yaparak, halka karşı tiyatro oynamaktadırlar. Bu iktidar döneminde ciddi bir kalkınma olmamıştır. Kalkınmayı kendi içlerinde yapmışlardır. Mevcut iktidar döneminde kalkınma sağlayacak hiçbir fabrika temeli atılmadı. Ancak eski Ulaştırma Bakanlarından Bin Ali Yıldırım’ın ifadesiyle Ak Parti iktidara gelmeden önce iki tane rakı fabrikası vardı, günümüzde 18 olması dışında! 
Rahmetli Erbakan Hocamız seksenlerde iktidarı şöyle eleştirirdi. “Bunlar fabrika açıp, çalıştıramazlar. Ancak turistlere garsonluk yapabilirler”.  
Bu iktidara diyoruz ki; siz fabrika açıp, çalıştıramazsınız.  Ancak faiz lobisine hizmet edersiniz.  Borç batağında insanları işsiz ve köle yaparsınız. Algı yönetimiyle değilleri oynayarak genel yandaş medyayla güllük gülüstanlık gösterirsiniz.
Saadet Partisi, Milli İttifak olarak ülkemizin içerisine düştüğü dar boğazdan kısıtlı imkanlarımızla kurtarmak için gayret göstermekteyiz. Allahın yardımıyla Memleket evlatları bu gayretlerimizi görürler, inşallah millet olarak sıkıntıdan kurtuluruz” dedi.