Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi esnaf ziyaretlerinde yaptığı açıklamada “Görülüyor ki esnafın büyük bir çoğunluğu ekonomik gidişatın iyi gitmediğinden ve işlerin düşüklüğünden bahsetmektedirler. Tabidir ki bu durum anormal gidişin normal sonucudur. Ülke borcu ve kişisel bazda borçlar sürekli artmaktadır. Borçlar, yeni borçlar alınarak ödenmektedir.

Bütün bunlar çalışanlara ve üreten kesime maalesef olumsuz yansımaktadır. Asgari ücretli ve emekliler açlık sınırının altında maaş almaktadır. Ülke kaynakları çarçur edildiği ve faiz lobileri aleyhinde konuşup faiz lobilerine hizmet edildiği için çalışan, üreten ve emekliler ezilmektedir.

Medyada algı yönetimiyle sanki böyle değilmiş gibi güllük gülistanlık gösterilmektedir.  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Asgari ücretin artış şartı olarak ülkenin zenginleşmesini işaret etmektedir. 

Ak Parti hükümetinin bu ekonomik politikalarla ülkeyi zenginleştirmesi mümkün değildir. Çünkü; Ak parti hükümetini getirenler ülkeyi fakirleştirmesi, borçlandırması ve üretmeden ithal ederek kendi kontrollerinde iş başına getirmişlerdir.

Meclisteki muhalefet, iktidarın kötü gidişatını sürdürülmesinde muhalefet olarak Akp’ye destek için tutulmaktadır.

Milletin sorunlarını çözecek tek alternatif Milli İttifak, Saadet Partisi’dir. Ne İktidar Partisi, ne de muhalefet Partileridir” dedi.