İYİ Parti otobüsü, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu, kurulan stantlarda sorunlar dinlendi. Otobüs, 81 ili dolaşacak ve vatandaşın sorun ve dertleri yerinde dinlenip, not alınacak. Sorunlar raporlar halinde Mahalli İdareler Başkanlığı’na sunulacak.

Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'nun Danışmanı Fatih Şeker, proje hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu proje ile korku duvarlarını yıkmak istediklerini ve Türkiye’yi konuşturmak istediklerini söyledi.

“Herkes dertli, anlaştıkça, dertleştikçe korkularda yıkılıyor dertlerde azalıyor” diyen Şeker, şöyle konuştu;

“Türk siyaset tarihinde bu zamana kadar yereldeki sorunları Ankara genel merkezdeki siyasetçiler “ben yaptım oldu” felsefesinde bir siyaset anlayışı güttüler. Biz bundan ziyade yereldeki halka gelip, yerinde dinleyip, anketleri sıcağı sıcağına tarayıp genel merkezimize yolluyoruz, oradaki ekipler bunları grafik haline döküyor ve genel başkanımıza takdim ediyor. Genel başkanımızda Karaman’ın gerçek sorunlarını görüyor ve seçim zamanı milletvekili adaylarımıza veya kendi miting de buraya yönelik bir konuşma, çalışma yapacak. Asıl amacımız bu.”

“KORKUTULMUŞ, SİNDİRİLMİŞ, KUTUPLAŞTIRILMIŞ ANLAYIŞI YIKMAK”

İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu’da, “Hem bu program hem de diğer programlar çerçevesinde insanımızın konuşmasına katkı sağlamak, korku duvarlarını yıkmak ana maksadımız. Ama bu arada hem partimizin programında yer alması, muhtemel konuları onlarla paylaşmak, seçim beyannamesinin ilavelerini almak gibi bu programında başka bir özelliği var. Biz hem Türkiye’de hem de Karaman’da bu korkutulmuş, sindirilmiş, kutuplaştırılmış anlayışı yıkmak için yola çıktık.” dedi.