MHP İl Başkanı Adaylığınolan Celal Arslan yapmış olduğu açıklamada; Evvela Milliyetçi Hareket Partisinin  kurucusu,  merhum Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in (4 Nisan 1997) de hakka yürüyüşün 15 yılında kendisini rahmetle anar, cenabı Allahtan rahmetler dilerim.

31 Mart 2012 tarihinde yapılan kongre ile alakalı Celal ARSLAN’ın değerlendirmesi.

Önce kongremize gelerek çoğunluğu sağlayan, kıymetli oylarıyla seçime katılan delegelere ve misafirlere teşekkür ediyorum.

Milliyetçi Hareket Partisinin 31 Mart 2012 tarihinde Karaman ilimizde bir seçim yarışı yaşanmıştır. Yapılan bu seçimlerde delegelerimizin tercihleri  Sayın İsmet Hatipoğlu’ndan yana olmuştur. Kendimin bile delege yapılmadığı, delege listesinin tam verilmediği bir yarıştan azımsanamayacak oy aldık.

Biz ve ekibimiz gerçekten samimi duygularla, hizmet aşkı ile yepyeni yüzlerle,  Milliyetçi Hareket Partimize ve tüm insanımıza, kongrede açıklamış olduğumuz, alt yapısını mükemmel hazırladığımız projelerimizi uygulamak istiyorduk. Kutlu doğum haftası, Gökçe çamlık pilavı, Ramazanda iftar sofraları, Nevruz kutlamaları, Çanakkale, 3 Mayıs, Fetih, Türk dünyası gezileri, konferanslar, seminerler gibi  kongrede de saydığım bu projeleri uygulama fırsatı bulamadık.

Tek adayla yola çıkan arkadaşımızın yanında bizimde aday olmamızla, ilimizde büyük bir heyecan oluşmuş, kongremizin seviyesi ve katılım oranı kat kat yükselmiştir.

Kongremizin kapanış konuşmasında İsmet başkanın talihsiz bir konuşma yaparak, bizleri küçülten o açıklaması sahsımı ve bizi sevenleri üzmüştür. Biz kongreye renk katmadık, seviye getirdik.

Kongremizin ülkücü ahlaka uygun bir süreç geçirmesi uğrunda arkadaşlarımızın son derece yapıcı tutum izlemeleri herkesin takdirini kazanmıştır.
Ayrıca  Milliyetçi Hareket Partisine uzun yıllar hizmet etmiş olan bütün dava arkadaşlarıma sesleniyorum. Birilerine kızarak istifa gibi bir yolu tercih etmemelerini özellikle istirham ediyorum.

Kongremizde sevdiğim üç arkadaşımın istifasını anlamakta hala güçlük çekiyorum.Bizler bu bayrağın altında doğduk, yine bu üç hilalli bayrağın altında ülkücü harekete hizmet etmeye kesintisiz devam edeceğiz.

Yeni yönetime bu üç yıllık dönemde başarılar diliyorum. Gün ola harman ola. Saygılarımla''dedi.