Açıklamada; “Ülkemizin dört bir yanına gelen şehit cenazelerinin müsebbibi olanların pişkin tavır sergilediklerini ifade eden yılmaz, ‘’Bu utanmazlar milleti kendilerine güldürmektedir’’ dedi.

Yönetim rezaletinden kaynaklı kaos ortamının üzerini örtme, gündemi değiştirme maksadıyla bazı siyasilerin MHP üzerinden algı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz;

‘’PKK militanlarının kuduz köpekler gibi saldırıları sonucunda ortaya çıkan şehadet haberleri Milliyetçi Hareket Partisi’nin sanılandan daha fazla haklı olduğunu acı bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Bir süredir pusuda bekleyen havuz medyası, koalisyon görüşmeleri tamamlanır tamamlanmaz seçim stratejisi doğrultusunda MHP tabanına yönelik algı operasyonlarına başlamıştır.

Hemen her yandaş gazete ve televizyonda, MHP’nin tutumu hakkındaki gerçekler birbirini bozan ifade ve fikirlerle çarpıtılmaktadır. Bunlar, hem Erdoğan’ın erken seçim isteğinin gerçekleşmesine gizli gizli sevinmekte, hem de erken seçime gidildiği için MHP’yi suçlamaktadır.

Son 1,5 ayda ülkeyi yönettikleri görüntüsü verenlerin basiretsizliği yüzünden terör olaylarında birçok güvenlik görevlimiz şehit olmuştur. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabırlar diliyoruz. Artan terörün sorumluları, açılım denen bölünme sürecini milletimizin tüm tepkilerine rağmen ısrarla yıllardır sürdürenlerdir.

Bu milli duygulardan yoksunların yürüttüğü çözülme süreci Türkiye’yi terörün kucağına itmiştir. Devlet Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik ve kontrolü kaybetmiş, adeta Anayasa askıya alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin terörün çözümü noktasında savunduğu ilkeleri ve haklılığını bugünlerde kabul etmek zorunda kalanlar, önce geçmişin ve bugünlerin hesabını milletimize vermelidir.

AKP 7 Haziran 2015’te milletimizin verdiği oylarla işaret ettiği koalisyon hükümetini sarayın gölgesinde kalarak kurmayı becerememiştir. Partimizin Türkiye’de aklıselim sahibi hiçbir vatandaşımızın karşı çıkmayacağı dört şartını (Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceği, çözüm sürecinin sona erdirilmesi, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyasının tekrar açılmasını, Anayasal yetki ve sorumluluklarını çiğneyen Cumhurbaşkanı’nın Anayasal sınırlarına dönmesi) kabul edemeyen zihniyet, diğer taraftan ekonomiyi de geri plâna atmaya devam etmektedir. Onlar koltuk sevdası peşindeyken, ülkemiz ve ekonomimiz alevler içinde her geçen gün adım adım bir meçhule doğru sürüklenmekte, olan sade vatandaşımıza olmaktadır.

Bu itibarla seçimlerin yenilenmesi hususu mutlaka gözden geçirilmeli, ilaveten Türkiye sağlıklı ve istikrarlı güvenlik şartlarına kavuşturulmalıdır.Her zaman söylediğimiz üzere, Milliyetçi Hareket Partisi “Önce Ülkem ve Milletim sonra Partim ve Ben” şiârından asla vazgeçmeyecektir.’’ Dedi.