Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Karaman MHP İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz; "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Karamanlı hemşerimiz Ali Güler’i, Genel Başkan Başdanışmanı ile Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörü  olarak atamıştır” dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada ise, "Sayın Ali Güler Parti tüzüğünün 57. maddesi uyarınca Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ile Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörü olarak görevlendirilmiş bulunuyorsunuz. Görevinizi büyük sorumluluk duygusu, üstün fedakârlık, yüksek ahlâk anlayışıyla ve tam bir ahenk içerisinde yürüteceğinize olan inancımla tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim" dedi.

Ali Güler ise açıklamasında, "Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli Bey'in takdir ve teveccühleri ile Genel Başkan Başdanışmanlığı ile Siyaset ve liderlik Okulu Koordinatörü olarak görevlendirilmiş bulunuyorum.

Bu vesile ile Sayın Genel Başkanımıza sonsuz saygılarımı sunuyorum. Cenabı Allah hayırlı hizmetler yapmamızı nasip etsin inşallah" ifadelerini kullandı.