Elvan, esnafları dolaşarak hayrılı işler diledi. Bakan Elvan daha sonra kıraathanede partililerle buluştu.Burada yapılan çalışmalardan bahseden Bakan Elvan, gündemdeki gelişmelerle ilgili bildi verdi.

Türkiye'de yapılan çalışmalardan rahatsız olanlar var

Bakan Elvan, "Bunları anlamak mümkün değil. İstanbul'a yeni bir havaalanına ihtiyacımız var. Biz şuan 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havaalanlarından birini yapıyoruz. Bu havaalanı alehine muhalefetin ve belirli kesimlerin söylemediği laf kalmadı. Yatırımdan neden rahatsız oluyorsunuz, bu ülkenin gelişmesinden kalkınmasından neden rahatsız oluyorusunuz. Bu hükümet iş yapmasın yapamasın hızlı trenleri işlemesin, işletemesin yeni havalaanları açmasın belki bize iktidar şansı olur.  Şu son iki yıla bakın son iki yıl içerisinde bu muhalefet liderlerinin Türkiye'ye yönelik 1 tane somut önerisi var mı?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yüksek hızlı tren hakkında söylenen sözlere değinen Elvan, "Kılıçdaroğlu kalkmış diyor ki yüksek hızlı trende Ankara ile İstanbul arasında sorun var ben buna binmem. Canın isterse bin istersen binme biz onu açtık ve güvenlikle ilgili bir sıkıntısıda yok problemi yok.Tüm uluslarası akritasyon kuruluşlarından bu trenin işletilebileceğine dair gerekli belgeleri alıyoruz.Bunu anlamak mümnkün değil kardeşlerim" ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan, daha sonra Kazımkarabekir ilçesine geçti.