Küçük kızın akülü aracını Ak Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Ak Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker teslim etti. Akülü aracına kavuşan engelli kızın mutluluğu görülmeye değerdi. Özkul, Konuk ve Şeker ise yaptıkları açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
Ak Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, partisinin Karaman il teşkilatında milletvekili adayları ve teşkilat yöneticileri ile bir araya geldi. Adaylar ve partililerle seçim çalışmalarını değerlendiren Özkul, “Arkadaşlarımızla bölgemizdeki seçim çalışmalarını değerlendirdik. Ak Parti Karaman il teşkilatının şuanakadarki seçim çalışmaları gayet verimli geçiyor. Bu çalışmalar Genel Merkez tarafından da takdir ediliyor. Ancak adaylarımız ve partililerimiz bundan sonraki süreçte de tempoyu düşürmeden son güne kadar çalışmalarını sürdürecek Karaman’da da başbakanımıza yakışır oy oranı ile süreci tamamlayacağız. Biz adaylarımıza ve halkımıza güveniyoruz. Karaman halkı başbakanına ve adaylarımıza sahip çıkacaktır” dedi. 

Kerim Özkul, partisinin Karaman il teşkilatını ziyaretinin ardından 18 Mayıs’ta AK Parti mitingine katılmak üzere Karaman’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan akülü araç isteyen engelli bir kızın talebine olumlu yanıt veren Başbakan Davutoğlu’nun sözünü de yerine getirdi. Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker’in yanı sıra il başkanı Nazmi Ünlü ve partililerle birlikte engelli kızın evini ziyaret eden Özkul, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Engelli kardeşimiz Başbakanımızın mitinge katılmak üzere Karaman’a geldiği gün kendisinden akülü araç talep etmiş ve bu talebi başbakanımız tarafından olumlu karşılanmıştı. Şimdi başbakanımızın selamını iletmek ve bu kardeşimizin aracını kendisine teslim etmek için buradayız. Biz Ak Parti olarak engelli kardeşlerimize her zaman sahip çıkıyoruzsahip çıkmaya da devam edeceğiz. Partimiz engelliler konusuna hassasiyetle yaklaşmakta ve çıkardığımız yasalarla da onlara verdiğimiz önemi göstermektedir. Ayrıca engellilerimizin topluma kazandırılması noktasında da hep birlikte çaba sarf ediyoruz. Bundan sonrada Ak Parti olarak engellilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk ise yaptığı açıklamada “Genel Başkan Danışmanımız ve Konya Milletvekilimiz Kerim Özkul ile birlikte başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Ak Parti olarak engelliler konusunda pozitif ayrımcılık yapılması ve bunun mücadelesinin verilmesinden yanayız. Hükümetimizin çalışmaları da hep bu yönde olmuştur. 13 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde engelli vatandaşlarımızın haklarını güvence altına alacak çok sayıda anayasa değişiklikleri yapıldı. Kamuda iş imkanı sağlamak, sınav merkezlerini engellilerin kullanabileceği hale getirmek, sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi köklü değişikliklere imza atıldı. Hem ülkeye ekonomik katkısı, hem de engellilerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımının sağlanması amacıyla engellilerin istihdamı son 13 yılda görülmemiş derecede artırıldı. Yine 2007 yılında engellilere Evde Bakım ve Rehabilitasyon hizmetini başlatan Ak Parti hükümeti engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltme yolunda önemli bir adım attı. 2007-2015 yılları arasında Karaman’da engelli evde bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için toplam 83,5 Milyon TL ödenek ayrıldı. Görme engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve toplumsalyaşama daha fazla katılımlarını sağlamak için “Gören Göz” Sosyal Sorumluluk Projesi başlatıldı. Yer ve yön bildirmek suretiyle hayatıkolaylaştıran bu cihazlardan bugüne kadar toplam 10.000 tanesi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Karaman’da ise 105 görme engellivatandaşımıza Gören Göz Cihazıverildi. Engellilere yönelik daha sayabileceğimiz çok sayıda hizmetlerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek Ak Parti engelli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdürecektir” dedi. 
Akülü aracına kavuşan engelli kızın mutluluğu görülmeye değerdi.