Bayram yaptığı beyanatta Çakırbağ (Dilbeyan) Köyü'ne muhtar adayı olduğunu söyleyen Ali İhsan Bayram Çakırrbağ Köyü ve Esentepe mahallesi için çok ciddi çalışmalar yürütüyor.

Belediye Başkan Adayı gibi çalışma yapan Ali İhsan Bayram azaların seçiminden, yapılacak projelere varana kadar gayet titizlikle çalışıyor. Teknik ve siyasi bir kadroyla seçimlere hazırlanan Bayram köy sakinlerinin üzerinde durduğu konular başta olmak üzere tespit ettiği diğer konularla ilgili projelerinin hazırlanmakta olduğunu ve ilerleyen günlerde açıklayacağını söyledi.

Bir ilçe kadar seçmeni olan fakat köy kadar bile hizmet almayan Çakırbağ Köyü'nün hakettiği hizmeti alması ve adaletli bir hizmet dağılımı için kolları sıvadığını ifade eden Ali İhsan Bayram "Seçmenlerimizden hayır dualarını ve desteklerini bekliyorum"dedi.

Ali İhsan Bayram Kimdir?
1966 yılında Taşkent İlçesi Balcılar Beldesinde (Alata) doğdu.
İlk ve orta tahsilini Balcılar İlköğretim Okulunda tamamladı.
Dini eğitimini Balcılar Öğrenci Yurdunda tamamladı.
Vatani görevini 1988 yılında Bolu Komando Tugayında tamamladı.
1990 yılından bu yana Gazipaşa Caddesi, Kuğulu Park karşısında Bayram Giyim adlı işlerinde ticaret yapmaktadır.
Bir siyasi partide merkez ilçe başkan yardımcılığı, iki dönem İl başkan yardımcılığı, 2004 yerel secimlerinde ise Karaman Belediye Meclis Üyesi olarak encümen görevlerinde bulundu.
Esentepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek başkanlığı yaptı. Bugün Cami tamamlanmış ve ibadete açılmış durumda.
Esentepe İlköğretim Okulunda İki dönem okul aile birliği başkanlığı yaptı.
20 yıldır Çakırbağ Köyünde ikamet eden Ali İhsan Bayram bu süreçte Esentepe Çakırbağ arasındaki asvalt çalışmaları ve köyün diğer sorunları ile ilgili özel gayretler gösterdi.