Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin kısa adı UCLG olan, Dünya Belediyeler Birliği olarak da anılan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı tarafından 5-8 Kasım 2018 tarihleri arasında İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Dünya Konseyi toplantısına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak katılmıştı.

Dünya’da binden fazla şehrin üyesi olduğu UCLG’nin Genel Sekreteri Emilia Saiz, Şahin'e toplantıya katılımı ve “Herkes için Kültür, Şehir ve Diplomasi fırsatları Politikası Konseyi'ne sunduğu Sürdürülebilir Kalkınma ve Barış İçin Anahtarlar eksenindeki paylaşımları için teşekkür etti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Şahin; “Yerel yönetimlerde görevlerimizi yaparken dikkat ettiğimiz ve önemsediğimiz asıl şey şehrin fiziki inşası ve imarı yanında insanımızın ihyası ve nihai olarak mutluluğudur. Bu konuda ciddi çalışmalara imza atan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı da yerel yönetimlere önemli bir yol gösterici konumunda. İnsanlığın huzuru ve barışın tesisi için ortaya konan çalışmaların akabinde şahsıma sunulan bu iyi niyet mektubunun şehrimize, ülkemize ve dünya kardeşliğine katkı sağlamasını umuyorum” şeklinde konuştu.

Konsey Toplantı esnasında bir gelenek halini almış olan mesaj ağacına iliştirdiği notunda “Allah’ın sonsuz merhamet ve şefkatinin yeryüzünde tecelli ettiği huzur ve barış dolu bir hayatın yaşandığı şehirler olmasını temenni ederim” şeklinde bir mesajı da uluslararası camia huzurunda dillendirmiş oldu.