Tarih yapan ve tarih yazan bir milletin ahfadı olarak 15 temmuzda yeni bir tarih yazan milletimiz. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir direniş sergilemiştir. Belki bize yabancı uluslar için o gün yaşananlar anormal bir durumdu ama Türk milleti için inancı gereği olması gerekenlerdi, çünkü şahadet bizim inancımızda en yüksek mertebe, vatan ve bayrak en önemli kutsallarımızdır. Bunlar için yaşar bunlar için can alıp can veririz.

Hain darbe ve işgal gecesinde, bütün vatandaşlarımızın yüreklerindeki inanç ile sabaha kadar canla başla mücadele ederken, dünyanın tüm mazlum milletlerinin yüreği bu necip millet ile atmış, yaşlı gözlerle yüreklerden dökülen dualar, memleketin bütün camilerinden yükselen sâlâlar mazlum milletimizi sarıp sarmalamıştır.

Gencinden yaşlısına bu aziz milletin her bir ferdi, 15 Temmuz'un simge ismi Ömer Halis DEMİR başta olmak üzere 249 şehidimiz, Kahramanlık destanlarıyla hainlerin bir daha cesaret edemeyeceği bir ders vermiş olup, çağlara ve nesillere yol gösteren birer meşale olmuştur.

Yüzyıllar içinde etle tırnak gibi kaynaşmış olan milletimizin dünyaya takdim ettiği bu kararlı tutum her türlü takdirin üzerindedir.

15 Temmuz darbe gecesinin 3. Yıl dönümünde, bir kez daha bu aziz milleti yok etmek ve bu vatanı bölüp parçalamak isteyen dâhili ve harici düşmanlara ve hainlere karşı, bütün kararlılığımızla ilan etmek istiyoruz ki, ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu millete asla diz çöktüremeyeceksiniz.

Bu kararlılıkla bir kez daha milletimizin bekası için cennete yolcu ettiğimiz başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.