Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, açılış konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Konuşmasına devam eden Çalışkan şunları kaydetti.

''Saygıdeğer Meclis Üyelerimiz ve Kıymetli Vatandaşlarımız;
Hepinizi Saygıyla selamlıyorum ve gerçekleştirecek olduğumuz toplantının hayırlar getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Değerli Arkadaşlar;

30 Mart 2014 mahalli idareler seçimi sonucunda hizmet adına çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda Karaman halkının destekleri ve tercihleri ile şahsım Belediye Başkanlığına sizlerde belediye meclis üyeliklerine seçildik. Allah üstlenmiş olduğumuz bu mübarek görevlerde hiç birimizi mahcup etmesin.Bizler Karaman’ın Belediyesiyiz. Herhangi bir siyasi parti ve ideoloji gözetmeksizin herhangi bir ayrım yapmadan Halka Hizmet Hakk’a hizmet anlayışını benimseyerek hizmet üreteceğiz.

Çok kıymetli yol arkadaşlarım;

Bugün ilk meclis toplantımızı Allah’ın izni ile gerçekleştireceğiz. Bilmeliyiz ki bizleri buralara layık gören Karaman halkı verdikleri destek karşılığında büyük hizmetler bekliyorlar. İnşallah daima hizmet gayreti içerisinde olarak vatandaşlarımızın bu beklentilerini karşılıksız bırakmayacağız. Herhangi bir çıkar ve menfaat peşine düşmeden Allah rızası için hizmet üreteceğiz.

Hizmet bir ekip işidir. Hizmet bir takım işidir. Bizler bütün idari yapımızla, bütün personellerimizle, bütün siyasi kadrolarımızla ve siz değerli meclis üyelerimizle el ele vererek. Omuz omuza vererek bu memlekete hizmetçi olacağız. Karaman’ımızı herkesin yaşamak istediği, mutlu huzurlu ve refah seviyesi yüksek, modern bir kent haline getireceğiz. Bu konuda ben sizlere güveniyorum. Lütfen sizlerde kendinize güvenin. Bizler birbirimize güvendiğimiz sürece birbirimize inandığımız sürece en aşılmaz engelleri aşabiliriz.

Konuşmama burada son verirken bir kez daha hepinize yeni görevinizde başarılar diliyorum.Çıkmış olduğumuz bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun.'' dedi.

Gerçekleşen toplantının ilk oturumunda birinci başkan vekili, ikinci başkan vekili, divan katibi üyeleri ve encümen üyeleri seçildi.

Toplantının ikinci oturumu ise yarın (10 Nisan Perşembe) saat: 15.00’de gerçekleşmesine karar verildi.

Yapılan gizli oylama ile ilk oturumda oluşan sonuç şu şekilde:

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ
Meclis Başkan Vekili: Ali Konukseven
Meclis Başkan Vekili:  Elife Dilara Güngör
 

DİVAN KATİBİ ÜYELERİ
Asil Üye: Fadime Akkuş
Asil Üye: Dede Rıza Akgül

ENCÜMEN ÜYELERİ
Beytullah Karakaş
Recep Oğuzcan
Mustafa Sarı