Karaman Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Ertuğrul Piri Reis Vadisi Projesi hakkında bir değerlendirmede bulundu.
Ertuğrul Piri Reis Vadisi Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada; ''Kentsel dönüşüm ve gelişim projelerinin gerçekleştirilmesi TOKİ ve Belediye işbirliğinde çağdaş standartlarda kentsel alanlar oluşturulması amacıyla Doğukışla Vadisiyle ilgili protokol imzalanmıştır.

Kentsel dönüşüm projeleri doğru ve uzlaşı içerisinde yapıldığında daha doğru bir anlam kazanır. Doğukışla vadi projesi ile atıl vaziyette bulunan bir alanın park, yeşil alan, konut v.b yapılar ile donatılmasını doğru buluyoruz. Ancak Belediyemiz bu projeden zararlı TOKİ ise  karlı çıkmışa benziyor.

1-Belediye Doğukışla vadisinde bulunan arsaları metrekaresi 1 TL den TOKİ ye devretmiştir bu devir karşılığında her ne sebeple olursa olsun  bedel ve gayrimenkul talep etmeyeceğini taahhüt  etmiştir. 

2-İhale öncesinde TOKİ tarafından talep edilecek her türlü projenin temini Karaman Belediyesi tarafından gerçekleştirilecektir, konu ile ilgili TOKİ den bir bedel talep edilmeyecektir. 

3-Kentsel dönüşüm ve gelişim alanında yapılacak konutların fiyatlarını belirlemeye TOKİ yetkilidir.Konutların ve ticari yapıların  tasarruf hakkı TOKİ ye ait olacaktır.

4-Belediye tarafından bizzat yapılacak tüm altyapı hizmetlerinin sağlanması ve karşılığında herhangi bir bedel TOKİ den istenmeyecektir.

5-Kamulaştırma Belediye-TOKİ’nin aleyhine açılmış ve açılacak tüm davaların vekalet ücretini Belediye karşılayacaktır. Proje ile ilgili yapılmayan veya eksik yapılan tüm işlemlerden dolayı doğabilecek zararlardan TOKİ sorumlu olmayacak, Karaman Belediyesi sorumlu olacak.

6-Belediye bu devirden sosyal donatılar dışında mülk sahibi olamaz iken,Karamanda mütahitlik hizmetini yerine getirenlerin tümünün ortak görüşü aynı şartlarda TOKİ nin yerine biz yapsa idik %25 arsa payı karşılığı daire verirdik yönündedir. Ayrıca konutların satış fiyatları Karaman şartlarında çok yüksektir.

Bir başka önemli konu ise geçmişte 1. Ve 2. Etap TOKİ uygulamaları esnasında gerek hazineden gerekse Belediyeden büyük bir alanın tapusunu almış sonrasında şahıslara satılmıştır.Piri Reis vadisinde de sözleşme gereği 1.etabı yaptıktan sonra talep yok diyerek kalan arsalar TOKİ tarafından satılacak mı acaba?

Kentimize yapılacak olan her hizmetin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtirken TOKİ nin Karamandan kazanacağı değerlerin Karamana harcanmayacağı ve Karamanlının elindeki değerli arsaların Karamanlıların herhangi bir menfaati olmadan elden gideceği aşikardır,bu nedenlerle altına imza atılan protokolün  TOKİ ye kazanç getirmekten başka bir kazanımı yoktur.Bu şartlar altında bu projenin hayata geçirilip geçirilmeyeceği bile belli değilken Protokolün yeniden elden geçirilmesinde fayda olacağına inanıyoruz, Kamuoyunun ve Karaman Halkının bilgilerine sunulur.'' dedi.