Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin; Siyasette esas hedefin vatandaşı memnun etmek, onun problemlerini çözmek, hayatını kolaylaştırmak, ona hizmet götürmek ve neticede hoşnutluğunu kazanıp gerekirse tekrar tekrar seçilebilmektir.

Çalışan, hizmet eden vatandaşın derdiyle dertlenen, iyi gününde ve kötü gününde onlarla bir arada olan, kararlarında katılımcılığı sağlayan, vatandaşı memnun eden Başkanlar, bunu başarabilmekte ve istikrarlı bir süreç oluşturarak hem vatandaşın hem de o şehrin kazançlı çıkmasını sağlayabiliyorlar.

Vatandaşı memnun edebilmek için her türlü bilimsel, ilmi metotlara yeni sistemlere yeni yönetim modellerine ve yönetim anlayışlarına yönelmek ve sürekli araştırmak gerekiyor. Vatandaş memnuniyetini -işletmelerde uygulanan müşteri memnuniyeti gibi- esas alan bunun için politikalar belirleyen kullanacağı kaynakları taahhüt eden bunu izlenebilir hedef haline döken yönetsel programlar oluşturan ve en sonunda anketler marifetiyle ölçen, gözden geçiren, düzeltici ve önleyici faaliyetlerle aksaklıkları gideren, kendi içinde tutarlı, dünyaca geçerli bir sistem var. Bu sistemi Türkiye’de kuran Kamu’da Bakanlıklar özerk kuruluşlar ve Belediyeler var. Doğru uygulandığında çok verim alınan ve başarı sağlanan bir uygulama.

İşte bizde vatandaş memnuniyetini kurumsal olarak sağlamak ve sürdürmek için ve bunun bizim dışımızda bir akredite kuruluşça denetlenmesi için Belediyemize TSE ISO EN 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemini ve TS ISO 10002:2006 Müşteri (Vatandaş) memnuniyeti ve şikayet yönetimi sistemlerini kuracak ve işleteceğiz.

Yine bu çerçevede tabir yerinde ise vatandaşın derdini dinleyecek “DERT BABA” ları koyacağız. Latife olsun ve akılda kalsın diye bu ismi kullanıyorum. Güler yüzlü tecrübeli insan psikolojisinden anlayan sabırlı iletişimi kuvvetli özel personelimiz Vatandaşın problemini derdini dinleyecek, hızlı bir şekilde çözülmesi için memurlara ve bürokratik engellere takılmadan gerekirse Başkanla görüşmeyi hızlandıracak, vatandaşın sorununu çözüme kavuşturacak. Makul ölçüde bütün vatandaşlarımız sorunları çözülmüş olarak Belediye’den ayrılmış olacak.