Hayvan Pazarı Esnafıyla görüşen Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin Esnafın sorunlarını dinledi ve yapılması gerekenleri anlattı.

Hayvan Pazarı ziyareti esnasında bir esnaf Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin’e ‘küçükbaş hayvan sayısından fazla insan var’ diyerek serzenişte bulundu. Bir diğer esnaf ise ‘satılmayınca arabadan indirmedik’ dedi.
  
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin;  “Uygulanan ekonomik politikalar ithalata dayandığı için yerli üretim ve üreticimize destek vermekten ziyade dış alımlarla tarımda olduğu gibi hayvancılıkta büyük darbe yedi. Sırbistan,  Polonya gibi birçok ülkelerden et ithal ediyorlar. Sizleri kazandırmak yerine onları kazandırıyorlar. Bu gerçekleri dile getirdiğimizde ise bizi şuculukla, buculukla itham ederek iftira atıyorlar” dedi.

Hayvan pazarı içerisinde bir çevre düzenlemesi yapılması gerektiğini ifade eden Şahin, “Görebildiğimiz kadarıyla kolaylık sağlaması için arabalardan hayvanları indirecek rampa yok. Hayvanların yemleneceği sulanacağı ortam yok. Kapalı bir alan düzenlemesi yapılabilir. Yerlerde belediye fişleri gözüküyor, işgaliye parası ödemişsiniz bunun karşılığında yeterli hizmet alamamışsınız. Allah’ın izniyle biz size bu hizmetleri getiririz” dedi. 
Belediyenin Mezbaha nesinin faaliyette bulunmadığı konusuna değinen Şahin, “ Nasıl olsa hayvancılık bitti. Mezbahaneyi işletmeye gerek yok, anlayışından bir an evvel kurtulmamız gerekiyor… Belediye hizmetleri olarak sıkıntı duyduğunuz noktada size hizmet getiririz” diye devam etti…