AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, sanayide, tarımsal üretimde ve kültürde alt yapısı hazır olan Karaman’ın bölgesel kalkınma modelinde en büyük payı alacağını söyledi. Seçim çalışmalarını Kazım Karabekir ilçesinde esnaf ziyaretleriyle sürdüren Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle de bir araya geldi. Toplantının ardından Karaman merkez Ayakkabıcılar Sokağı esnaflarını da ziyaret eden adaylar, Kılbasan köyünde de vatandaşlarla buluştu.

Konuk ve Şeker Kazım Karabekir’deydi

7 Haziran Genel seçimlerine sayılı günler kala adaylarda çalışmalarına hız verdi. Ak Parti Karaman Milletvekili adayları Recep Konuk ve Recep Şeker’de Kazım Karabekir ilçesindeydi. Burada ilk olarak esnafları ve ilçede faaliyet gösteren sanayi ve üretim tesislerini ziyaret eden adaylar ilçede bulunan Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu’nda da gençlerle buluştu.

Adaylar Yerel ve Ulusal Basın Temsilcileriyle Buluştu

Adaylar Konuk ve Şeker daha sonra seçim çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda Karaman’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Milletvekili Mevlüt Akgün, Ak Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy ve parti yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, “Bölgesel kalkınmada en büyük payı Karaman alacak. Karaman’ın sanayide, tarımsal üretimde kültürde alt yapısı hazır. Gerek yaptığımız çalışmalarda halkımızın gösterdiği ilgi gerekse kamuoyu yoklamalarıda gösteriyor ki Ak Parti’nin Karaman’da iki milletvekili çıkarma konusunda herhangi bir sorunu yok. Karaman’da Ak Parti zaten iki vekil çıkarıyor. Bizim asıl amacımız bölgemizin evladı Sayın Başbakanımıza en güçlü desteği vermek. Başbakan çıkaran bölgemizin bu avantajlardan yararlanmasını sağlamak. Geçmişte kendi bölgesinden başbakan çıkaran iller bunun avantajlarından yararlandı. Şimdi sıra Konya, Karaman, Aksaray, Niğde’de Anadolu’da. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi.

Konuk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ak Parti olarak verdiğimiz gayreti ve çabayı herhalde sizde sahada hissediyorsunuzdur. Karaman’ın bu gayrete ve çabaya olumlu tepki vermesi bizi çok ama çok ziyadesiyle memnun etti. Karaman’da müthiş bir heyecan ve kaynaşmayla birlikte çok büyük bir beklenti var. İnşallah bunların karşılanacağı bir süreci hep birlikte yaşayacağız. Karaman’ın proje üretmede hiçbir sıkıntısı yok. Çünkü Karaman’ın alt yapısı oldukça sağlam. Seçim çalışmalarımızda Karaman’ın her köşesini taradık. Sorunlarını, artılarını, eksilerini ajandamıza kaydettik. Bizim en büyük şansımızSayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu. Onunla birlikte aynı dili konuşmaya başladık. Onunla birlikte bu bereketten daha da fazla yararlanmaya başladık. Anadolu bir araya geliyor. Anadolu bir kalkınma, yenilenme başlatıyor. Adı geçen bölgede Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’da artı bir başbakan 23 milletvekili oluyor. Yani 23 milletvekili bu bölgeye çalışacak. Bölgede bölgesel birliktelikle bir bölge ekonomisi ve kalkınması olacak. Yani Anadolu’nun önü açılacak. Ben Başbakanımıza çok güveniyorum. Bir Başbakan kolay çıkmıyor. Bu bölgenin en büyük şansı Davutoğlu’nun hemşerileri olmasıdır. İnşallah 8 Haziran sabahı Başbakan Davutoğlu’nun hemşerileri en büyük desteği vererek AK Parti’yi yeniden iktidara taşıyacaktır.”

Esnaf ve Vatandaşlardan Ak PartiliAdaylara Yoğun İlgi

Toplantının ardından adaylar, Karaman merkez Ayakkabıcılar Sokağıesnafını ziyaret ederek çalışmalarına devam etti. Esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlar burada da adaylara yoğun ilgi gösterdi.

Konuk; “Karadağ’ın Güneyini Tatlandırmaya Geldik”

Çalışmalarını gecenin geç saatlerine kadar sürdüren Ak Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, Kılbasan Köyü’nde de vatandaşlarla bir araya geldi. Adaylar vatandaşların taleplerini dinledikten sonra birer konuşma yaparak kendileri ve partilerine destek istedi. Recep Konuk burada yaptığı konuşmada, “Kırsal nüfusumuza daha kaliteli bir hayat sunmak amacıyla, cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlesi Ak Parti iktidarları döneminde başlatıldı. 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES Projesi kapsamında kırsal alanlarımızın içme suyu, altyapı, yol ve sulama ihtiyaçlarını karşılamak ve köylerimizin hayat standardını yükseltmek için yatırım seferberliği başlatıldı. Köy ve köy altı yerleşimlerin sağlıklı içme suyuna kavuşabilmesi için görülmemiş bir hız ve istekle çalışılarak Karaman’da toplam 208 birimin içme suyu sorununu ortadan kaldırıldı. Böylece, Karaman’ın mahalle ve köylerinin tamamına temiz içme suyu götürülmüş oldu. Köylerde daha verimli zirai üretimin önünü açmak için KÖYDES kapsamında yeni sulama alanları açıldı. Karaman’da 149 ailenin kullanımına sunulmak üzere 150 hektar alan suya kavuşturuldu. Karaman’daki köy yol ağının önemli bir kısmı asfalt ve betonla kaplandı. Bütün bunlar Ak Parti iktidarları döneminde yapıldı. Yeterli mi? Hayır değil. Biz bu yapılanların daha fazlasını yapmak amacıyla çalışacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sayın Başbakanımız bizi, Karadağ’ın kuzeyini tatlandırdın şimdi de güneyini tatlandır diye gönderdi. Şimdi bu güne kadarki bilgi birikim ve tecrübemizi bu bölge için harcayacağız. Gece gündüz çalışacağız” dedi.