Saadet Partisi Karaman Teşkilatından yapılan açıklamada, “ Karaman Anadolu Gençlik Derneği tarafından tertip edilen, Merhum liderimiz Erbakan Hocamız’ın ikinci vefat yıldönümü vesilesiyle, Aktekke Camii’nde 28 Şubat Perşembe günü, Akşam’la Yatsı Namazları arasında Hatim ve Mevlid programı yapılacaktır. Davetlisiniz” denildi.

SP teşkilatı tarafından yapılan açıklamanın devamında, “Efsane Başbakan Erbakan, 50 milyar dolarlık bütçeye altı ayda 35 milyar dolar ilave etti. Cumhuriyet tarihinin Başbakanlık döneminde borcu azaltan tek Başbakan ünvanını aldı. Kendisine sorulduğunda nasıl anılmak istersiniz? ‘Malıyla, Canıyla Cihad eden Müslüman olarak anılmak isterim’ dedi. Sömürüye karşı oldu. Kesinlikle dış mihraklarla işbirliğine gitmedi, hep mazlumdan yana oldu. Dünyası için ahretini satmadı. Hayatı ‘ İman ve cihat’ olarak tarif etti. İslamın; sadece Namaz kılmak, Oruç tutmak, Hacca gitmekten ibaret olmadığını, İslamın bütün bunlarla birlikte Allah yolunda cihad etmek olduğunu bizlere öğretti. Milli Hassasiyeti yüksek, Gerçek bir Vatanseverdi ve Mücahiddi. ‘Kimmiş Avrupa, Biz Avrupayı bir şeye layık görür veya görmeyiz’ ve  ‘Banane Amerikadan’ dedi. IMF’yle hiç çalışmadı. Kıbrıs’ın gerçek fatihiydi. Yaşanabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya misyon-vizyonuyla İslam Birliği’ni kurmak için çalıştı. ‘Biz siyaset değil, Matematik yapıyoruz’ ve ‘Bizim metodumuz iddia değil isbat’ dedi. Üstün bir Matematik zekası, Mimar Sinan zekası vardı. Ağır Sanayi hamlesini başlattı. ‘Kendi Uçağımızı Tankımızı kendimiz yapacağız’  dedi. Almanyada Leopar Tanklarını ve Türkiyede Devrim Otomobillerini yaptı. Türkiyede ilk yerli motoru üretti.

Kısaca; Merhum Hocamız, Memleket menfaati için, Allah Rızası için çalıştı. Liderimizin, hatim ve mevlid programına bekliyoruz” denildi.