Ak Parti Karaman İl Teşkilatı tarafından, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Parti binasında gerçekleşen değerlendirme toplantısına Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dİnçay partililer ve basın mensupları katıldı.

İl Başkanı Kerim Dereli, "24 Mart 2012'de yönetime geldiğimiz günden bugüne 17 bin 488 olan üye sayımızı 30 Mart 2014 tarihinde 34 bin 438'e yükselttik. 30 Mart seçimlerinde Ak Parti hem yerelde hem genelde oylarını artırmıştır. Bu süreçte emeği geçen değerli bakanımıza, milletvekilimize, belediye başkanımız Kamil Uğurlu'ya, yeni Başkanımız Ertuğrul Çalışkan ve bu davaya gönül vermiş tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Bize bu mutluluğu sizler yaşattınız" dedi.

Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, partisinin il binasında yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşların milli iradeye sahip çıktığını söyledi.

Türkiye'nin güçlenerek büyüdüğünü ifade eden Akgün, seçim sonuçlarının Ak Parti'nin Türkiye genelinde bugüne kadar yerel seçimlerde aldığı en büyük zafer olduğunu dile getirdi.

Seçim şartları göz önüne getirildiğinde, ses kayıtları, iftiralar, montajlar ve kasetler ortaya atıldığını aktaran Akgün, "Bir iktidarı yıpratmak için her türlü argüman sahaya sürülmesine rağmen milletimiz Başbakanına, hükümetine ve Türkiye'nin aydınlık geleceğine sahip çıktı. Milletimiz, sağlam iradesiyle hükümetimizin arkasında durmuştur. Türkiye bugün dünden daha aydınlıktır. Türkiye gücüne güç katarak yoluna devam edecek. Geleceğine sahip çıkan, ülkesine sahip çıkan bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Bütün insanımız kucaklıyoruz, bugüne kadar kimseye ayırt etmeden hizmet ettik" diye konuştu.

Ak Parti Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise bakanlar, il başkanı, milletvekilleri ve tüm Karamanlılarla, bu kente hizmet etme mücadelesine başladıklarını belirtti.

Her zaman gittikleri her yerde çok güzel karşılandıklarını vurgulayan Çalışkan, "Bu 12 Aralık sürecinden beri başlayan bir seçim süreci. Karamanlı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Her zaman beni sevgi ve saygıyla karşıladılar. Her zaman bize moral ve destek verdiler. Bu şehirde yaşayan herkes oturduğu, çalıştığı yerden keyif alacak. Dışarıda yaşayan insanlar da bu şehirde yaşamak için burayı tercih edecekler" dedi.

Konuşmaların ardından, il genel ve belediye meclis üyeliğine seçilen adaylar, hatıra fotoğrafı çektirdi
 Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, partisinin il binasında yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşların milli iradeye sahip çıktığını söyledi.