Ünver mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi" diyen önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, partimizin 4’üncü Büyük Kurultayında; Türkiye Cumhuriyeti’nin ne zorluklarla kurulduğunu şu sözlerle ifade etmiştir: “Uçurum kenarında yıkık bir ülke. Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar. Yıllarca süren savaş. Ondan sonra, içerde ve dışarda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni sosyete, yeni devlet ve bunları başarmak için arasız, devrimler..."

Bugün, kuruluşunun 95’inci yılını büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kurtuluş ve kuruluşunda olduğu gibi, yarınlarında da Cumhuriyet ve değerlerinin en büyük savunucusu, yılmaz bekçisi olacaktır.  Güçlü tarihsel birikimi ile ulusun ve devletin bekası için çalışan Cumhuriyet Halk Partisi; Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik ilkelerini temel alarak, bunu bayrağına nakşetmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel mirasıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden 6 ilkenin yanı sıra, zaman içinde, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen CHP, bu çerçevede Uluslararası ölçekte faaliyetlerini sürdüren Sosyalist Enternasyonale de katılım sağlamış; çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan “özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme” kavramları, CHP’nin Türkiye’de kurumsallaştırmaya çalıştığı ve programlarında önemle vurguladığı başlıca ilkeler arasında yer almıştır.

Kurucumuz ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ile mücadele arkadaşları önderliğinde başlatılan aydınlanma mücadelesinin öncüsü olan partimiz; çağdaş, laik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesidir. Bugün, Cumhuriyet ve değerlerine amansızca saldıranlar, Atatürk ilke ve inkılaplarını silmeye çalışanlar bilmelidirler ki; 95 yıl önce bu vatanın bağımsızlığı ve laikliği için mücadele eden ruh hala ayaktadır. Yurdumuzu karanlık odakların ellerine teslim edenler, yolsuzluk ve yoksulluk girdabında yurttaşlarımıza hak ettiği değeri vermeyen ve cumhuriyetimizin modern birey yaratma amacını saptıranlar, Cumhuriyetimizin değerlerine ve laik Türkiye ideallerine saldıranlar, cumhuriyetimizin tüm yurttaşlarımıza en büyük vaadi olan ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma ülküsü karşısında yenilmeye mahkumdurlar.

Bu inançla, partimizin 9 Eylül kuruluş yıldönümünde başta kurucumuz, önderimiz, başkomutanımız ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmaz üzere tüm mücadele arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal eden Genel Başkanlarımız İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'i ve partimize emek vermiş tüm isimleri rahmetle anıyor; hayatta olan önceki Genel Başkanlarımıza ve partimize katkı ve gönül veren tüm vatandaşlarımıza, omuz omuza mücadele ettiğim tüm partili yoldaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin doğum günü kutlu olsun.”