Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli yaptığı açıklamada;
 "Başbakanımızın belki de son kez genel başkan olarak katılacağı AK Parti olağan kongresine, Karaman teşkilatı olarak katılacağız. AK Partililer olarak Karaman’dan kongreye katılıp ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kongrenin daha coşkulu geçmesi için katkı sunacağız. Ankara’da 30 Eylül’de yapılacak olan kongre demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşecektir.
"AK Parti'nin kuruluşundan 11 yıl geçti. 10 yılı iktidarda geçti. 10 yılda yaptığımız hizmetler milletimizin takdirlerindedir. Demokrasi, birçok alanda hizmet, ulaşım, sağlık alanında, kısaca hayatın neresinden bakarsanız, millet ne istemişse AK Parti onu gerçekleştirme noktasında gayret göstermiştir". "Yaptığımız hizmetlerin teminatıyla ikinci 11 yılda neler yapılacak, hangi alanda neler gerçekleştirilecek onun manifestosu olacaktır. Başbakanımızın konuşmasında bunun ipuçlarını göreceğiz. Yeni dönem için oluşacak yönetimin canlı tanığı olacağız. Milletin sesinin orada yankılanması için üzerimize düşeni yapacağız. "
’11 yıldır sözümüz söz. Yorulmak yok, durmak yok. Vazgeçmek yok, dönmek yok. Aynı yolda aynı aşkla, Daha nice, daha nice, nice yıllara. Haykıralım duysun dünya, AK Parti işte burada’.  “Büyük Millet, Büyük Güç, HEDEF 2023 sloganı ile gerçekleştireceğimiz demokrasi şölenimizin, ülkemize, milletimize, devletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi.
“Büyük Millet Büyük Güç Hedef 2023”
Ak Parti İlçe Başkanı Celalettin Güngörer de yaptığı açıklamada;
AK Parti kongreleri, herkesin bildiği gibi olağan kongrelerdir. AK Parti kongreleri büyük bir ciddiyet, büyük bir olgunluk ve büyük bir disiplin içinde yapılmaktadır. “Bu kongrenin teması 'özgüven' olacaktır. Bu milletin büyüklüğüne, gücüne olan vurgunun öne çıkarıldığı bir özgüven kongresi olacaktır.
'Bu kongrenin bizim için birkaç özel anlamı var. Birincisi Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız bu 4. Olağan Kongrede son kez aday oluyor. İkinci olarak, iktidarımızın 10. yılına denk gelen bir kongre. AK Parti 10 yıldır iktidardadır ve AK Parti'nin çok güzel icraatları oldu. Şu anda biz iktidardayız, çok güzel şeyler yapıyoruz. Bu ülke için de çok güzel hayallerimiz var.
''Bugüne kadar hem zarfı, hem mazrufu dolu dolu olan kongreler yaptık. Bu kongrelerden birini yapacağız. Partimiz kurulduğu zaman Sayın Başbakanımız, 'Biz AK Parti'yi dünya markası yapacağız' demişti. Bugün artık dünyanın birçok ülkesinde adı Adalet ve Kalkınma Partisi olan partiler kuruluyor.
AK Parti, gerçekten bu yönüyle bir dünya partisi haline gelmiştir. Zaten kongremize olan ilginin sebeplerinden biri de budur. Cumhurbaşkanı, meclis başkanı, hükümet başkanı düzeyinde, parti başkanı düzeyinde dünyanın birçok ülkesinden çok ciddi bir katılım da olacak. Yani hem içerde hem dünyada ses getirecek bir kongre olacak. Bu açıdan 30 Eylül tarihi önemli bir tarihtir. Hem partimiz açısından, hem demokrasimiz açısından, hem milletimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.