AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan Ramazan ayı ile ilgili yaptığı açıklamasında; “İnsanlara sabrı öğreten, nimetin kadrini bildiren, nefsi terbiye eden, mağfiret ve rahmet ayı Ramazanı Şerifi, 6 Mayıs Pazartesi gününden itibaren idrak edeceğiz. Ramazan ayı fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği mübarek bir zaman dilimidir. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, en doğru yola ileten ilâhî kelâm olan Kur'an-ı Kerim, bu ayda indirilmiştir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ayda bulunmakta, İslam’ın beş esasından biri olan Oruç ibadeti de bu ayda yerine getirilmektedir.

Bu ay; tutulan oruçları, kılınan teravihleri, okunan hatim ve mukabeleleri, iftar ve sahurları ile baştan sona bir feyz, rahmet ve bereket ayıdır. Peygamberimiz (s.a.s.)in ifadesiyle: “Bu ay; cennet kapılarının açıldığı, Cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu bir zaman dilimidir.”

Rahmet ve mağfiret ayı olan bu günlerimizi fırsat bilerek Ülkemiz için, Karamanımız için birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirerek yarınlarımıza daha da güçlü girelim.

Bu vesile ile tekrar bütün İslam alemi ve hemşerilerimizin Ramazan ayı hayırlı mübarek olsun” dedi.