8 Ocak Cumartesi günü Karaman’ı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı öncesinde AK Parti Karaman İl Teşkilatı bir basın toplantısı düzenleyerek yapılan hazırlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programının detaylarını kamuoyuyla paylaştılar.

AK Parti İl binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, “Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız yarın saat 14.00 itibariyle meydanımızda olacak. Toplu açılış töreni yapılacak ve Cumhurbaşkanımız Karamanlılara hitap edecek. Daha sonra da genişletilmiş İl Divan toplantımızı gerçekleştireceğiz. Yarın Karaman için çok önemli bir gün. Dünya lideri Karaman’a geliyor ve Karaman’ın en önemli projelerinden biri olan hızlı trenin hizmete alınması ve Karaman’ımızın gerçekten konforlu bir hizmet olan hızlı trenle buluşması yarından sonra gerçekleşecek. Bir rüyamız gerçek olacaktır. AK Parti eser siyaseti yapan bir partidir. 20 yıllık eserleri saymakla bitmez. İnşallah yarın Karaman’ımızda da 70 eserimizin açılışı yapılacak. Hızlı Tren ve diğer hizmetler Karaman’ımıza hayırlı olsun. Karaman hep daha iyilerine layık bir şehirdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2022 yılındaki ilk mitingi ve ziyareti de Karaman olacaktır. Bu ayrıca bizim için bir şanstır. Karamanlı hemşerilerimizi de Cumhurbaşkanımıza destek vermeye ve buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 yılının ilk mitingini Karaman’da düzenleyeceğini ifade ederek, “AK Parti teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımızı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Yarın çok coşkulu bir mitingi yaparak 70 plakamızın olduğu karaman'da 70 tane eserin hizmete alınmasını gerçekleştireceğiz. Karaman'ın en çok beklediği hızlı tren vardı. Hızlı tren Türkiye’de sekizinci il olacak. 81 il olarak Türkiye’de büyükşehirlerin bile daha birçoğunda olmayan hızlı tren nüfusa göre küçük il olan Karaman’da hizmete başlamış olacak. Hızlı tren Karaman’ın Konya ve Ankara bağlantılarını kolaylaştıracak." dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketin her köşesine yatırım yaptığını söyleyerek, "İlgilenmedik hiçbir sorun kalmadı. Eksiklerimiz var onları da tamamlayacağız. Çok büyük yatırımlar yapıldı. En çok bekleneni Karaman için hızlı trendi. Onu da yarın açıyoruz. Çok büyük yatırımlar var. Barajlarımız, göletlerimiz var. Milletimizin desteği olduğu müddetçe Cumhurbaşkanımızın izinde milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti geçmiş dönem Belediye Başkanları, İl Başkanları, Merkez İlçe Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve partililer katıldı.