AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için kolları sıvadı. Çalışkan Karamanda Aktekke Meydan projesi Piri Reis Vadisi gibi projeleri tamamlayıp Kanal Karaman projesini de hayata geçirecek.
Ertuğrul Çalışkan Karamanda değişim projeleri ile Karaman’ı hak ettiği yere getirmek için çalışıyor. Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Kent Meydanı Projesi ve Piri Reis Vadisi Projesini hızla tamamlayacak. Bunun yanı sıra Kanal Karaman ve Dereköy (Fisandon) bölgesini düzenleyerek cazibe merkezi haline getirecek. Karaman 4 büyük Mega proje ile hak ettiği yere gelecek. Çalışkan ‘’ Laf değil proje üretiyoruz. Meydan projesi ve Piri Reis Vadisi Projesini tamamlayarak halkın hizmetine sunacağız. Tabi bunu da en kısa zaman da bitireceğiz. Bunun yanı sıra Kanal Karaman projesi ile şehri tamamen değiştireceğiz. Dereköy de düzenlemeler yaparak orayı hem mesire alanı hem de insanların gönül rahatlığıyla gidebilecekleri bir yer haline getireceğiz. Biz projelerle geliyoruz. Halka hizmet hakka hizmet diyerek yola çıktı Rabbim bu yolda bizi daim etsin inşallah. Daima Millet Daima Hizmet diyoruz ‘’ dedi.


İşte Ertuğrul Çalışkanın projeleri ;

Aktekke Kent Meydanı Projesi
Şu anda Türkiye’de en önemli projelerden biridir. Proje hazırdır. Hiçbir engel yoktur. Karaman’ın tarihini değiştirecek bir projedir. Bu projeyi hızlandırarak en kısa sürede tamamlayacağız. Bunun için hiçbir engel yoktur. Karamanımızın yüz akı bir projedir. İnşallah bu proje ile bizzat ilgilenerek en kısa zamanda halkın hizmetine sunacağız.


Piri Reis Vadisi Projesi;
Karaman adına yapılmış bizim dönemimizde hazırlanan ikinci önemli projedir. Modern bir şehir yolunda Piri Reis Vadisi Projesi çok önem arz etmektedir. Bu proje ile de bizzat ilgilenerek en kısa sürede tamamlanmasını sağlayacağız. Piri reis vadisi ile o bölgede farklı bir yaşam alanı oluşturulacaktır. Karaman için çok önemli bir projedir ve bir an önce hayata geçirilecektir.

Kanal Karaman ( Karamanın Alt Yanından Geçen Dere)
DSİ’nin yapmak durumda olduğu taşkın kanalı uygulaması bu projenin yapımını kolaylaştırmaktadır. Projemiz hazırdır. Yeni imar planı yapılmış olup kanalın geçeceği yerler tespit edilmiştir. Daha önce de mevcut olan Dere çıkışından gazalpa istikametinden geçecektir. Gazalpa içerisinden 100. Yıl caddesine kadar gelen dere yatağı daha sonra kaybolmaktadır. Kaybolan Dere yatağı yeniden planlanmış olup şehrin içerisinden geçecektir. Yapılan kanal ve çevre düzenlemesi ile görkemli bir yapı oluşturacaktır. Parkla piknik alanları yürüyüş yolları ticaret alanları ile bu proje Karamanın gelecek 50 yılına heyecan verici bir proje olacaktır. Proje tamamlandıktan sonra Karaman modern bir şehir olup adından her alanda söz ettirecektir.

Dereköy’ün Planlanması (Eski Fisandun)

Dereköy için özel bir proje hazırlanmıştır. Merkeze 4-5 km uzaklıkta olan bu köy butik bir konaklama alanı olarak tasarlanmıştır. Baraj ile köy arasında kalan alan projeye dahil edilmiştir. Baraj çevresine inşa edilecek olan tesisler şehrin rahatlama ve nefes alma noktası olacaktır. Eski yapılar korunarak o bölgede benzersiz bir doku oluşturulacaktır. Bölge camiye çevrilmiş eski kilisesi, eteğinden geçen deresi ve özgün mimarisiyle harika bir yer haline getirilecektir. planlama da piknik alanlarının modernleştirilmesi dere yatağının faaliyete geçirilmesi ve sosyal tesisler inşa edilecektir. Bunun yanı sıra camiye çevrilen kilisesi turizm açısından iyi bir noktaya getirilecektir. Dereköy Karamanın nefes alma yeri olacaktır.