AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri yeni sanayi sitesinde bulunan esnafları ziyaret etti.

Yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Ertuğrul Çalışkan bugün yeni sanayi sitesinde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnaflar Çalışkan’a yoğun ilgi gösterdi ve isteklerini dile getirdiler. Esnaflar sanayi sitesinde ki elektrik kesintilerini ve yolların kötü durumundan bahsetti. Ayrıca esnaflar halkın içinde olacak mısınız halimizi hatırımızı soracak mısınız diye sordular. Çalışkan’ da ‘’ Ben şimdi sizinle burada görüşüyorsam seçimden sonra bilin ki çay içmeye geleceğim. Ben sizin içinizden biriyim. Makam mevki geçici. Önemli olan ben dışarı çıktığımda sizlerden gözümü kaçırmadan başımı çevirmeden alnım ak bir şekilde görüşmek için buraya adayım. Sanayi sitesinde ki elektrik sorununu gidermek için belediye bünyesinde bütün kurumların olduğu bir ofis kuracağım. Buraların elektriğini yer altına aldırır aldırmaz sıcak asfalt kaplama ve yenileme çalışmaları yapacağım. 3-4 yıl içinde bırakın sanayiyi Karamanı tanıyamayacaksınız.’’ dedi.

Ayrıca Çalışkan’a mümine hatun ve hürriyet mahallesi gibi mahallerde ki ruhsat konuları da soruldu. Esnaflar sanayi sitesinde ki iş yoğunluğunun da azalmasından yakındı. Ertuğrul Çalışkan’ da ‘’ Biz nüfus olarak yeterli sayıda değiliz. İl potansiyeline göre ilk olarak nüfusumuz artmak durumunda. Daha sonra ise çevre yolu projemiz var. Bu proje ile karaman cazibe merkezi haline gelecek. Ana hatlarda ki trafik akışı Karaman üzerinden sahil bölgesine inecek. Buda ekonomik hareketlenme getirecek. Bizde sizinle oturup konuşuruz. Siz de isterseniz sanayiyi bu çevre yolunun yakınına bir yere taşır ve modern şekilde dizayn ederiz. Ruhsat konusuna gelince onunla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yasal zemin oluşunca herkes evlerinin ruhsatına kavuşacak’’ dedi.

Ertuğrul Çalışkan esnaflara hayırlı işler dileyerek ziyaretlerini sonlandırdı.