Toplantıya, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Kale, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı MYK Üyesi Abdurrahim Sönmezer, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve birçok teşkilat mensubu katılım sağladı.

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Kale, toplantıda selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Kale konuşmasında, “Peygamber efendimizin bir hadis-i Şerifi ile sözlerine devam etti. AK Parti Gençlik Kolları olarak 6000 aşkın genç üyemiz ve 500'ü aşan aktif görev alan arkadaşımızla Karaman’ın en büyük siyasi hareketi olmanın gururu ve onurunu yaşıyoruz. Teşkilatımız tüm gücüyle çalışmalarına devam etmektedir. Gençliğin eğitimi de en hassas olduğumuz noktadır, bu nedenle eğitim kampları düzenlemekteyiz. Kamplara birbirinden değerli hocalarımızı davet ederek gençliğimizin gelişiminden önemli rol oynamaktayız, bunun yanında şehit aileleri, sevgi evleri, huzur evleri hassas olduğumuz noktalardır ve bu yönde çalışmalarımızı yaptık ve devam edeceğiz. Tek bir amacımız var bu şanlı milletin gençlerinin Tek Millet Tek Bayrak Tek Devlet Tek Vatan çatısı altında yetişip gelişebilmesidir.” dedi. Bu zamana kadar çok çalıştık kimi zaman yorulduk fakat hiç bir zaman yılmadık çalıştık ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında çalışmaya devam edeceğiz.  Karaman ve çevresinde çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız. Sözlerime necip fazılın şu sözleriyle son vermek istiyorum “Tohum saç bitmezse toprak utansın hedefe varmayan mızrak utansın hey gidi küheylan koşmana bak sen çatlarsan doğuran kısrak utansın.” dedi.

Kale’nin konuşmasının ardından, AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki işler Birim Başkanı Yasin Günaltay, bu güne kadar yapılan faaliyetleri bir slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Daha sonra kürsüye davet edilen AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, şunları söyledi;

“Biz AK Parti Döneminde gençlerimize önem vermiş bir teşkilatız bunun sebebi Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlik kolların dan yetişmiş olmasıdır. Biz gençlerimizin memleket için sorumluluk almasını önemseyen bir siyasi hareketiz. Biz asımın nesli gençleri yetiştirme çabası ve gayreti içerisindeyiz bunun için gençlik hareketlerinin sürekli önünü açtık. Asımlar yetiştirelim ki memleketimiz bilimde sanatta üretimde aile yaşantısı da sürekli ileri gitsin her zaman olduğu gibi dünya mazlumlarının ve madurları'nın yanında olsun, gençlerimizi ilim irfan ve maneviyatla yükleyelim ki büyük Türkiye ideali bir an önce gerçekleşsin diye hareket eden bir hareketiz. 15 Temmuz’da gençlerimizin nasıl sahaya indiğini gördük yeri geldiğinde tankın önüne yatıp şehit olduğunu gördük. Rabbim sizin gibi gençleri daha büyük noktaya taşımasını Allah' tan niyaz ediyorum”

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı MYK üyesi Abdurrahim Sönmezer’de “AK Parti Gençlik Kolları yapılanmasını tamamlamış Türkiye’nin en büyük, 2 milyon üyeye sahip gençlik oluşumudur. Gençlik olarak üzerimize düşen geçmiş ile bugün arasındaki farkı bilmeyenlere anlatmaktır. Liderimiz 7 gün 24 saat çalışıyorsa bizim hiçbir bahanemiz olamamalı çalışmak için” diyerek sözlerine son verdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser’de, “Genç bir Milletvekili olarak Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere verdiği önemin bilincindeyiz bizlerde Partimizin Lokomotifi gençlerimize, Partimizin ve ülkemizin geleceği olan siz değeli gençlerimize desteklerimizi her zaman veriyoruz vermeye de devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, “AK Parti ile beraber ülkede çok şeyler değişti. Tabi bunun temelinde sürekli yenilenme var biliyorsunuz milletvekilleri seçimleri oluyor yaklaşık olarak %60 70 bir yenilenme var bakıyorsunuz. İl yönetimleri oluyor sürekli bir yenilenme var bu yenilenmenin altında da temel sebep gençlerin yukarıya doğru tecrübe paylaşımıyla gençlikle geleceğin bütünleşmesinin sağlanması yatıyor. Gençlerimiz kardeşlik birlik ve beraberliğin artması için kamplar düzenliyor bizde 30 Kasım 1 ve 2 Aralık tarihleri arasında Karaman il Gençlik Kolları mensuplarımız için bir Afyon kampı olacak bununda müjdesini buradan veriyorum.” dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise gençlerin birçoğu AK Parti öncesi dönemi görmediğini söyleyerek, “Siz gençlerin 2002 öncesinde bu ülkede neler yaşandığını anlatarak aslında şuanda ne kadar geliştiğini göstermenizdir” şeklinde konuştu.