GÜNGÖRER, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Türkiye siyasetinde ezberleri bozan, siyasetin itibarını geriye getiren ve millet egemenliği üzerindeki her türlü vesayeti ortadan kaldıran AK Parti, 13. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti ile birlikte Türkiye yeni ve taze bir anlayışa, kararlı, önünü ve geleceğini görebilen bir harekete, onurlu bir mücadeleye, ayakları yere basan, yerli ancak çağdaş bilgilerle donanmış kadrolara, ufuk açıcı, gerçekçi program ve projelere kavuşmuştu.

14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti; Türkiye’yi tüm renkliliğiyle, benzerlikleri ve farklılıklarıyla, eşsiz zenginlikleriyle, kendi içinde, bölgesinde ve tüm dünyada yeniliğin, kalkınmanın, barışın, huzur ve refahın öncüsü haline getirmiştir. AK Parti, bütün Türkiye’yi kucaklayan, ülkenin her karış toprağında var olan bir partidir.

AK Parti, 7’den 70’e, büyükten küçüğe, her yaştan, her bölgeden, her şehirden insanlarımızın partisidir. AK Parti, binlerce yıldır aynı coğrafya üzerinde barış, dostluk ve kardeşlik içinde birlikte yaşayan, ortak bir kaderi paylaşan, sevinçleri, kederleri, kıvançları ortak olan milletimizin partisidir. 2023’TE LİDER ÜLKE TÜRKİYE 13 yıl önce kurulan AK Parti, 12 yılı aşkın bir süredir iktidardadır. AK Parti ile birlikte Türkiye, her geçen gün daha da büyümüş, güçlenmiş, bölgede ve dünyadaki etkinliği daha da artmıştır. Hareketimizin değişmez lideri, Başbakanımız ve milletin iradesiyle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı çalışmaları neticesinde Türkiye artık sıradan bir ülke olarak görülmüyor.

Türkiye, siyasi, ekonomik ve kültürel olarak bölgesel ve küresel güç matrislerinde hesaba katılması gereken kritik bir aktör haline geldi. Türkiye, hem tarihsel, hem de medeniyetsel kimliği ile barışık bir hale geldi. Türkiye, ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan artık pek çok diğer gelişmekte olan ülke halkları için bir rol model ve zihniyet inşa edici bir fenomen haline gelmiştir.

Partimizin kuruluşun 13. yılını kutluyoruz, 2023’te Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde inşallah çok farklı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Terörün olmadığı, yaraların sarıldığı, husumetlerin giderildiği, kardeşliğin güç kazandığı bir Türkiye’de, Yeni Türkiye’de çok güzel eserleri, çok güzel hizmetleri vücuda getireceğiz. ÖZGÜRLÜKLERİN TEMİNATI AK Parti, geleneğin ve geçmişin birikimiyle ülkemizin sorunlarına, dünya gerçekleriyle paralel biçimde, özgün ve kalıcı çözümler sunmayı hedefleyen, topluma hizmet etmeyi esas alan, ideolojik platformlarda değil, çağdaş demokratik değerler platformunda siyaset yapmayı benimseyen bir partidir. AK Parti, değişimin, kalkınmanın, gelişmenin olduğu gibi siyaseti seviyesi ile demokratik duruşun, milli iradenin, toplumsal katılımın, temel hak ve özgürlüklerin de teminatıdır. AK Parti, ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatıdır.

"Tarih Yazacak"

13 yıldır süren ve daha uzun yıllar sürecek olan Türkiye’nin bu zor ve meşakkatli gelecek yolculuğunda en ön saflarda yer alan teşkilatımızın kıymetli mensuplarının gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Gece demeden, gündüz demeden, inançla, kararlılıkla, aşkla çalışan, Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olması, daha müreffeh bir hale gelmesi için gayret gösteren AK Parti ailesinin değerli üyelerinin bu çabalarını tarih yazacaktır.

Partimizin 13. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, işinden ve aşından fedakârlık yaparak teşkilat çalışması yapan, AK Parti siyasetini daha geniş kitlelere taşımak, partimizin daha da büyümesini sağlamak adına gayret gösteren tüm kahramanlara teşekkürü bir borç biliyorum. AK Parti’nin inanmış yüreklerine, samimi kalplerine ve önce Hakk’ın sonra ise halkın rızasını güderek çalışan tüm sevdalılarına teşekkürü bir borç biliyorum. Allah, samimi bir kalple çalışarak millete hizmet yolunda yürüyen herkesten razı olsun.

AK Parti’yi kurarak tarihe düşülen notlarda bizim de katkımız olmasını sağlayan Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, milletin iradesiyle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum. AK Parti’nin 13. kuruluş yıl dönümünün teşkilatlarımıza ve girdiğimiz her seçimde bize desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum."