Ak Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Karaman Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay, çok sayıda parti y partililer, basın mensupları hazır bulundu. 

Güngörer açıklamasında;
''Değerli İl Başkanım, Sevgili Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanlarım, Teşkilatımızın Mensupları Kardeşlerim, Çalışma Arkadaşlarım, Basınımızın Güzide Temsilcileri;

2005 yılında teşkilatımız bünyesinde aldığım ilk görev milletimize hizmet yolunun ilk adımıydı. O ilk gün taşıdığım heyecan değerli teşkilat büyüklerimizin yol gösteren, ileriyi hedef gösteren ağabeylerimizin  ve genel merkezimizin elimizden sapasağlam tutması ile profesyonel bir hizmet aşkına dönüştü. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşu ve icraatları yolumuzu aydınlattı. Çok şükür teşkilata adımımızı attığımız 2005 yılından bu günlere anlımız ak olarak geldik.

Sizlerinde malum olduğu üzere Yönetim kurulu üyeliği ile başlayan hizmet sürecimizde bir süredir Karaman Merkez ilçe başkanlığını yürütmekteydim.  Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki her yerel ve her genel seçimde Karaman'ı bir adım ileriye taşıdık. Başarılarımızın altında üç önemli unsur var; bu önemli unsurun ilki kendisine hayran olduğumuz başbakanımızdır. İkinci önemli unsur teşkilat mensubu arkadaşlarımızın konuya ciddi şekilde sarılmalarıdır. Üçüncü önemli unsur ise hep birlikte bu ülkeye, bu şehre hizmet etme aşkımızdır. Biz birlikte başardık. Biz mahalle temsilcimizden Başbakanımıza kadar aynı heyecanı ve inancı taşıdığımız için başardık. Huzurlarınızda görev süresince yanımda olan kardeşlerim; teşkilat mensuplarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Yaklaşmakta olan yerel seçimlere teşkilat olarak hazır olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu seçimi de önce Yüce Allah'ın izni ile sonra teşkilat mensubu kardeşlerimin özverisi ile yeni başarılar ile tamamlayacağız.
Teşkilat bir ihtiyacın tespitinde, bir hizmetin üretilmesinde en önemli organdır. Bir belediye bir Başkan tam manası ile başarılı olmak için şehrin her yerine uzanabilen kılcal damarlara ihtiyaç duyar. Merkez İlçe Başkanlığım süresince Karaman'ın kılcal damarlarına kadar nüfus ettik. Teşkilat mensupların şehrin her yerindedir. Sokakta ki sıkıntıyı da, hüznü de, İhtiyacı da bilir. Komşusundaki üzüntüye, sevince ortak olur. 

Değerli Basın Mensupları;
Her sokağında bir anımız bulunduğu, doğduğum, büyüdüğüm bu güzel şehrin yönetimine talibim. Makama değil hizmete talibim. Teşkilatımız, hemşerilerimiz ve belediyemiz arasında hizmet köprüsünü kurmaya talibim.karamanlı hemşerilerimiz Karamanın yönetimine ortak etmek için talibiz. Kanaat önderiyle sivil toplu örgütleriyle sanayisi ile K aramanda tam bir ortak akıl oluşturmak için talibiz.Karamanda birlik ve beraberlik sinerjisini oluşturmak için talibiz.Karaman'ın kalbinden, bu teşkilatın merkezinden Belediye Başkanlığına Adayım. Bu yolculukta dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum. Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun,''dedi

Celalettin GÜNGÖRER Kimdir;

1978 yılında Karamanda doğdu.
İlk, orta ve lise tahsilini Karamanda tamamladı.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.
Askerliğini Kilis 2. Hudut alayında tamamladı.
Aile şirketi olan Çiğdem Bisküvi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.
Zirai ilaç gübre bayiliği ve profesyonel tarım faaliyetlerini sürdürmektedir.
2005 yılında seçim ile gelen Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kuruluna seçildi. Ar-Ge Birim Başkanlığı görevini üstlendi
Siyaset akademisini başarı ile tamamladı.
2008 yılında yapılan kongrede Karaman Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçilerek, teşkilatlanma birim başkanı oldu.
2009 yılı yerel yönetimler seçiminde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcılığını başarı ile yürüttü.
03.01.2010 tarihinde Ak Parti Genel Merkezi tarafından Karaman Merkez İlçe başkanlığına atandı.
17.12.2011 tarihinde Ak Parti 4. Olağan Merkez İlçe Kongresinde Merkez İlçe başkanı olarak tekrar seçildi.
Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.
İyi düzeyde İngilizce bilmektedir.