Mart 2019 Yerel Seçimleri için AK Parti’den Karaman Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karaman Şube Başkanı Ali Osman Cevher, Parti Toplantı Salonunda Karaman’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Cevher, “Değerli misafirler, kıymetli basın mensupları 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili belediye başkan aday adaylığımı açıklamak için basın toplantısı düzenliyorum. Basın toplantıma geldiğiniz için hoş geldiniz diyorum ve saygılarımı iletiyorum. Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. 1970 yılında Karaman merkeze bağlı Gazi Osman Mah. doğmuşum. İlkokulu Gazi Mustafa Kemal ilkokulunda, ortaokulu ve liseyi Karaman İmam Hatip Lisesinde bitirdim. Daha sonra İlahiyat Ön Lisansı bitirdim. 1992 yılından bu yana ailemizin şirketi olan Nakliyat şirketinde görev aldım. Ticaret hayatıma halen devam etmekteyim. Az derece İngilizce orta derecede Arapça bilmekteyim. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Siyasi ve Sivil Toplum Örgütlerindeki görevlerime gelirsek siyasete 2001 yılında Karaman AK Parti İl Yönetim Kurulu kuruculuğu olarak görevime başladım. İl Teşkilatında yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve teşkilatlardan sorumlu İl Başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 2009 ve 20014 yılları arasında Karaman Belediye meclis üyeliği yaptım.
Bu dönemde Karaman AK Parti Belediye Meclisi grup başkan vekili görevinde bulundum ve Karaman Meclisi başkan vekili görevinde bulundum. 2 yıldan bu yana da Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’ın Karaman başkanlığını yapmaktayım. Ayriyeten Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde 1 Dönem yöneticilik yaptım. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda 4 dönem hizmet ettim. 1dönem komite üyeliği 2 dönem meclis üyeliği ve 1 dönemde yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu dönem kendi isteğimle aday olmadım. Çok değerli misafirlerimiz ticaretten, siyasetten ve sivil toplum örgütlerinden edindiğim bilgi, beceri ve tecrübeyi rabbimin izni ile sizlerin de destekleriyle belediye başkanı olaraktan devam etmek istiyorum. 1 dönem belediye meclisinde bulunmam hasebiyle ve 2 yıldır da MÜSİAD şube başkanlığı yapmam hasebiyle şehrimizin sorunlarına hâkim olduğumu düşünüyorum.” dedi. 

İŞTE ALİ OSMAN CEVHER’İN PROJELERİ

Kentsel Dönüşüm Projeleri
1- Aktekke Kent Meydanı Projesi revize edilmiş haliyle Millet Bahçesi projesi ve bu alan içerisinde bulunan Müze Projesinin tamamlanması.

2-Belediye Çevresi Kentsel Dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi.

3-Piri Reis Vadisi’nin 2’inci ve 3’üncü etaplarının devamının sağlanması.

4-Urgan Mahallesi ve Siyaser mahallesindeki alanların kentsel dönüşüm projesinin tamamlanması.

5- Yeşil Ada Mahallesindeki 43 evler diye bildiğimiz Afet evlerinin kentsel dönüşüm projesi
kapsamında yenilenmesi.

Şehir İçi Yollar ve Otopark Projeleri

Bildiğimiz üzere Karamanımızda otopark ve trafik sorunumuz artmaktadır. Bunla ilgili yapılmasını da düşündüğümüz bir ulaşım mastırında hazırlanması.

2- Hazırlanan Plana göre Şehir İçi yollarının da tekrar düzenlenmesi, kavşak düzenlenmeleri, gidiş geliş olan yollarında tek yöne çevrilmesi, Şehir merkezine yakın noktalarda otopark oluşturulması.

3-Devam eden Karaman çevre yolunun projesinin tamamlanması sağlanması.

Tarihi Dokuların Değerlendirilmesi

1-Topucak mahallesinin düzenlemesiyle şuanda atıl durumdaki yerlerin ticari ve mesken olarak kullanılışının sağlanması

2- Karaman Kalesinin iç ve dışının rehabilite edilip Millet bahçesi ile bütünleştirilerek açık müze haline getirilmesi

3-Topucak Mahallesi içindeki tarihi binaların sivil toplum örgütlerinin talebi halinde resture edilmesine yardımcı olunması unutulmaya yüz tutan meslekler ile ilgili kalaycılık, semercilik ile ilgili ustaların bu alanda yetiştirilmesi

Şehrimizin İhtiyacı Olan Yatırımlar

1-Mezbahane ve Hayvan Pazarının kurulması

2-Sebze Halinin Yapılması

3-Modern Kapalı Pazar Yerinin yapılması

4-Arıtma Tesisinin modernize edilmesi 

5-Sıfır atıkların tıbbi atıkların belediyemizin tarafından değerlendirmesi

6- Kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenmesi

7-TSİ tarafından yapılmaya başlanan ama yarım kalan taşkın projelerinin tamamlanması

8.    Yeni imar çalışmaları yapılarak arsa rezervlerinin oluşturulması sağlanacaktır.  (Dereköy ve Esentepe Mahallelerinin mücavir olan içine dâhil edilmesi.)

9.    Belediyemizin şehir içinde kullandığı kendi ihtiyacı olan parke taşı ve mıcır kırma tesisinin belediyemize kazandırılması.

10.    Şantiyelerin Urgan Mahallesindeki alana toplanması ( fen işleri, park bahçe, kanalizasyon ve ulaşım birimlerinin.)

11.    Türk Dünyası Kültür Parkı’nın geri kalan kısmının tamamlanması.(şu an projenin 1/3’ü hizmet vermektedir.)

12.    Seyir terasları ile Türk Dünyası kültür parkının teleferik ile birbirine bağlanması,

13.    Hobi bahçelerinin sayısının artırılması ve modernize edilmesi,

14.    Kılbasan mevkiinden Karadağ teleferik sistemi ile çıkılarak Karaman’ı ve Karaman Ovası’nın seyrinin sağlanması, yani ikinci seyir terasımız.

TİCARİ YATIRIMLAR

1.    Karaman Serbest Bölge yatırımının bir an evvel hayata geçirilmesine.

2.    Lojistik bölgesi ve İkinci organize sanayi bölgesi’nin tamamlanması.

SOSYAL PROJELER

Belediye meclis üyelerinden bir hanım kardeşimizin bayanlar, engelliler, yaşlılar, bakıma muhtaç hastalar, gençler, cenaze ve diğer organizasyonlarla ilgili görevlendirilerek atanması.

Bana bu çıktığım yolda desteklerinden ötürü eşim; Nursel Hanım’a, çocuklarıma, akrabalarıma, dostlarıma, arkadaşlarıma ve aday adaylığı için izin veren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN Bey’e ve MÜSİAD ailesine şükranlarımı arz ederim. Basın açıklamamıza katılım sağlayan siz değerli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür eder, saygılar sunarım.