CHP Belediye Meclis Üyeleri’nin verdiği soru önergesi;
''BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’NA
KARAMAN
Belediye Yasasının 26.maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11.maddesi gereğince aşağıda sıraladığımız konularda meclise bilgi verilmesini istiyoruz.
A-Karaman Otogarı yenileme çalışması yapılmış,inşaat çalışması bitirilerek yurttaşların hizmetine yaklaşık iki ay önce açılmıştır.  Şimdi ise yaklaşık 10 gündür otobüslerin giriş-çıkış yaptığı peronlar çöktüğü için yeniden sökme ve döşeme çalışmaları yapıldığı görülmektedir.
B-Taptuk Emre Mahallesi,Yavuz Sultan Selim Caddesinin orta refüjünde bulunan yaya yolu yaklaşık üç ay kadar önce sökülüp önceki bordür taşları atılarak yeni bordür taşları döşenmişti.Ancak aradan geçen süre içerisinde başka herhangi bir çalışma yapılmadığından bordür taşlarının bir kısmı sökülüp dağılmış,yapılan çalışmanın ve yenilemenin bir anlamı kalmamıştır.
C-Yine Kasım 2011 ayı içerisinde 1410 numaralı sokağın,Şehit Hamza Çetin Caddesinin bittiği yerden başlayıp Dereköy yolunu takip ederek Elma Şehir Toki konutlarının bittiği yere kadar olan bölümünde yol ve kaldırım düzenlemesi yapılmıştır.Yapılan düzenlemede yaklaşık 2000 metre kaldırım yapılmış,beton şantiyesi önündeki yolun eski hali değiştirilmiş,beton şantiyesi önünde 2000 veya 3000 m2 lik bir alan boş bırakılarak üçgen ada yapılmış ve gidiş gelişli yolun iki yanına kaldırım yapılmıştır.
Aralık 2011 ayının başında ne olduysa 1410 Numaralı sokağın güney tarafına yapılan yaklaşık 800 m’lik kaldırım yıkılmış,iş makineleri tarafından parke taşları kaldırılarak kalan kısmı kürünmüştür.Beton şantiyesi önüne yapılan üçgen ada ve devam eden yolların  her iki tarafına yapılan kaldırım ( Yaklaşık 500 m) yıkılmıştır.Beton şantiyesinden Toki evlerine doğru giden Dere köy yolunun Dere köy’e gidiş yönüne göre sağ tarafındaki kaldırımlar da yıkılmıştır.Toki evlerinin Dere köy yolu Dere köy’e gidiş yönüne göre sağ tarafında önce bölümüne kaldırım yapılmış,daha sonra aynı kaldırım yıkılarak biraz gerisinden istinat duvarı çekilmiş,istinat duvarı çekilirken daha önce yapılan kaldırımlar yıkılmıştır.Şimdi ise bu yol ve çevresi yeniden yapılmaya başlanmıştır.
Bu durumda şu soruların yanıtlanmasını istiyoruz:
1-Gerek Otogarda,gerek Yavuz Sultan Selim Caddesinde,gerekse 1410 numaralı sokakta yapılan çalışmalar kim tarafından yapılmış ( İhaleye verilmişse ihaleyi alan şirketin adı),yapılan giderler,harcanan malzemeler kim tarafından karşılanmıştır?
2-Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki yaya yolundaki bordür taşı değişikliğine neden gerek duyulmuştur?( Çünkü bordür taşları sağlamken kürünüp atılmış ve önemli bir değişiklik yapılmadan yenileri döşenmiştir.)
3-1410 sokakta Kasım ayı içerisinde yapılan yol ve kaldırım düzenlemesi ne amaçla bir ay sonra değiştirilerek yenisi yapılmıştır?
4-Bu üç yerde kısa sürede yapılan değişiklikler kamu adına iş yapan birilerinin işini gereği gibi yapmadığını ve bir ay içerinde bile görüş değiştirerek yapılanı söküp yenisini yaptıklarını göstermektedir.
Bu işlemlerin sorumlusu kimdir?
5-Bu işler yeniden yapılırken,yeniden yapma maliyeti,yani belediyemizin zararı (    kullanılan malzeme,bozularak kullanılamayan malzeme,harcanan iş makinelerinin enerjileri,harcanan emek)sorumlulardan istenmiş veya alınmış mıdır?
Bilindiği üzere Belediye hizmetleri halkımızın vergilerinden elde edilen gelirlerle yapılmaktadır ve bu gelirlerin verimli ve yerinde kullanılması gerekir.Aksi hal ise hem hukuki hem de cezai sorumluluk gerektirir.
Gereği için saygı ile sunulur.''
CHP İL BAŞKANI
AHMET ERTUĞRUL