CHP Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Durmaz ve gençlik kolları yöneticilerinden oluşan heyet, Karaman’daki genç esnafları iş yerlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ziyaretler sonrası konuyla ilgili olarak yazılı açıklamada bulunan Durmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün emeğiyle, alın teriyle, ağır şartlar altında nafakasını çıkartan genç esnaflarımızla ile bir araya geldik, esnafımıza hayırlı işler dileyip, sorunlarını ve beklentilerini dinledik ve görüyoruz ki genç esnaflarımız birçok sorun yaşamakta bu sıkıntılı günlerde halktan ve halkın gündeminden tamamen kopmuş bir yönetim anlayışı ile karşı karşıya kalmış durumdadır.

Partimizin her sorunla ilgili akılcı ve gerçekçi çözüm önerileri bulunmaktadır. Bizler de bu çözüm önerilerimizi değerli esnaf arkadaşlarımıza anlattık. Her zaman olduğu gibi esnafımızın sorunlarına tercüman olmak ve onların sesini duyurmak için bu ve buna benzer çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Biz, CHP olarak, çözüm önerilerini de çok açık ve net bir kez daha söylüyoruz.

Esnafa hacizler durdurulsun. Stopaj kaldırılsın.

Esnafın birikmiş vergi borçları ve SGK borçları faizsiz dondurulsun ve bir yıl ertelensin.

Esnafa sadece %50 ve fazlası ciro kaybına %3 destekleme değil, kademeli gelir kaybına göre destek verilsin.

BAĞ-KUR borcu olan esnafların borçları faizsiz en az 1 yıl dondurulsun ve sağlıktan yararlanmaları sağlansın.

Esnafın kamu bankalarına olan borçları faizsiz olarak erteleme yapılsın. Esnafın özel bankalara borçları da yapılandırma kapsamına alınsın.

Devlet bankalarının pos cihazlarından komisyon alınmasın. Esnafın dükkânında kullandığı doğalgaz, elektrik ve su bedellerinde indirim yapılsın.

Esnafın kendine ya da işyeri üzerine kayıtlı araçlarının akaryakıt bedelleri üzerinden ÖTV alınmasın.”