Kağnıcı yayımladığı mesajında; “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” diyen Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, bedenen aramızdan ayrılışının yıl dönümünde büyük bir özlem, saygı ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmanın mücadelesini verdiğimiz bugünlerde ilhamımız, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan Ulu Önderimiz Atatürk'ün 'Milletin kayıtsız şartsız egemenliği' anlayışına dayalı devrimci fikirleridir. Bugün; büyük bir azim, kararlılık ve inançla yıkıntıların arasından kurduğu bu ülkenin her karış toprağında O´nun yaşadığını, bu ülkenin her ferdinin gözbebeğinde O´nun bağımsız karakterinden bir parçanın parladığını çok iyi biliyoruz. Çünkü bizler, bağımsızlık mücadelesinde o muzaffer komutan ile aynı cephede savaşmış ve büyük bir destan yazmış; o büyük devlet adamı ile aynı yokluğu, yoksulluğu yaşamış, harabeye dönmüş kalıntıların arasından Cumhuriyeti kurmuş aziz kahramanların, aziz şehitlerimizin torunlarıyız.

“Bağımsızlık ve Demokrasi benim karakterimdir” diyen ve bize başta Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere sonsuza kadar kararlılıkla savunup koruyacağımız iki büyük emanet bırakan Ata´mızın aramızdan ayrılışının 82.yılında bir kez daha yorulmadan yılmadan, hiçbir engele aldırmadan Cumhuriyet devrimlerini ve kazanımlarını koruyarak ülkemizi aydınlığa çıkartacağımıza söz veriyoruz!

Biliyor ve inanıyoruz ki demokrasiyle taçlandırılmış cumhuriyetimiz sayesinde, iktisadi bağımsızlığa ve sosyal devlet anlayışına dayalı üretime, herkes için adalet ülküsüyle işleyen bağımsız yargıya, fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştiren eğitim sistemine, toplumsal huzura ve komşularımızla barış içinde yaşamı öngören akılcı dış politikaya kavuşacağız. Bu bizim, Büyük Atatürk başta olmak üzere tüm vatanseverlere, cumhuriyetimizin kökleşmesi için yaşamın her alanında fikren ve bedenen mücadele etmiş tüm vatandaşlarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal edişinin 82'inci yıl dönümünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.