CHP il başkanları Karaman İl Teşkilatı'nın daveti üzerine Karaman'da toplandı.
CHP Karaman Başkanı Ahmet Ertuğrul, programda yaptığı konuşmada, teşkilatlar arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla genel merkezin bilgisi dahilinde böyle bir davet yaptıklarını ifade etti.

Karaman'ı mütevazi bir il olarak tanımlayan Ertuğrul, bu sene il teşkilatları arasında güzel bir dayanışma olduğunu belirtti.

Bu dayanışmanın artarak devam etmesinin ülke ve CHP'nin lehine olacağını vurgulayan Ertuğrul, şunları kaydetti:

"Geçmişten çok farklı olarak bu yıl iller arasında çok güzel bir dayanışmamız oldu. Her ilimizde üniversite var. Bu sene Karaman'dan başka illerimize giden öğrencilerimizi o ilin il başkanlarına yönlendirdik. O ilde arkadaşlarımız çocuklarımızı kendi çocukları gibi görerek onlara sahip çıktılar. Bizler de Karaman'a başka illerden gelen öğrencilerimize destek olduk, olmaya da çalışıyoruz. İllerin çalışmalarını paylaşacağız. İyi ve başarılı uygulamaları değerlendireceğiz. Moralliyiz. Bu morali çok çalışarak önce önümüzdeki yerel seçimlere, sonra da ilk genel seçime yansıtacağız."


CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın da ilk başkanlarını temsilen yaptığı konuşmada, partinin en önemli gücü olan il başkanlarının zaman zaman bir araya gelerek kendi aralarında dayanışmayı artırdıklarını, partinin sorunlarını konuştuklarını söyledi.

2 gün süren ve Karaman'ın çeşitli tarihi yerlerinde gezildiği toplantıya, 40 ilin il teşkilat başkanı katıldı.