CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat listesinde tek adayla gidilen seçime partililer yoğun ilgi gösterdi.

Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen CHP İlçe Kongresine CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, İlçe Başkanı ve Merkez İlçe Başkan Adayı Onur Irgat, TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, Türk-İş Karaman İl Temsilcisi Ali Ay, Yol-İş Sendikası Konya 2.Nolu Şube Genel Sekreteri Selahattin Kurt, Büro Emekçileri Sendikası Karaman İl Temsilcisi Ahmet Baştuğ, Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şube Başkanı Ülkan Şanlıtürk, Türkiye Emekliler Derneği Karaman Şube Başkanı Abdullah Yılmaz, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Karaman Şube Başkanı Derya Kart, Karaman Eczacılar Odası Başkanı Azime Kağnıcı, Karaman Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Şevket Varol, Esnaf Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Recep Kökes, Tek-Gıda İş Sendikası Başkanı Orhan Soydan, Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyeleri, parti yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından açılan CHP İlçe Kongresi, divan heyetinin yeri alması ile başladı.

Kongreye misafir olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Karaman’ın gerek bu dönem, gerekse de önceki iktidarlar zamanında hak ettiği değeri alamadığını vurguladı.

“KAFALARI KARIŞTIRMAYIN!”

Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir daha saygı, minnet ve sevgi ile anarak devam eden CHP’li Adıgüzel, hükümete de eleştirilerde bulundu.

Hükümetin, dev sermaye şirketlerine kıyak geçerek, vatandaşa da vergi ve zam yükü ile boğduğunu ithaf eden CHP’li Adıgüzel;

“Türkiye çok zor bir günler geçiriyor. İşte bu şartlar altında bize tarihi bir görev düşüyor. Dün 10 Kasım’dı. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardır. “Benim Türkiye’ye iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri benim eserim dediği Cumhuriyet Halk Partisidir.” Onun için bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı minnet ve sevgiyle anıyoruz. Tayyip Erdoğan’ın bugün Cumhurbaşkanı olmasının yolunu açan Mustafa Kemal Atatürk’dür. Ve onun devrimleridir. Çiftçinin emeklinin işçinin esnafın sorunları çok büyük. İşte gece gündüz çalışıyoruz. 2018’in bütçesini yapıyoruz. Peki ne var bu meclis çalışmalarında. İşçiye emekliye esnafa vergi zammı var. Çiftçinin cebinde iki kuruş var. Zaten cep te delinmiş. Türkiye’nin böyle çözümlere ihtiyacı yok. Kafaları karıştırmayın. Biliyorsunuz 3 tane telefon şirketi var. Bunlar milyarlarca liraya Türkiye’ye hükmediyorlar. Geçen hafta yapılan görüşmelerde 3 tane GSM şirketinin 5 milyar lira borcu silindi.

Peki vatandaşa ne deva görüldü. Vatandaşın da internetine yüzde 50 zam yapacak uygulamalar reva görüldü. Yani dev gibi şirketlere kıyak, vatandaşın sırtına da vergi yükü. İşte Türkiye böyle yönetiliyor. Genel geçer adımlarla günü nasıl kurtarırız derdiyle bir yönetim anlayışı var. Buna karşı bizler Cumhuriyet Halk Partililer diyoruz ki, Biz ülkemize geleceğimize sahip çıkacağız. Türkiye’yi geçekten tüm kesimleriyle huzur içinde refah içinde bolluk içinde yaşatacak uygulamalar oluşturalım. Ne yazık ki,  iktidar hala direniyor. Diyor ki “Ben bilirim. Ben yaptım oldu. Sizin dediklerinizin bir kıymeti yok” diyor.

Ama 2019’a girerken önümüzde çok büyük bir fırsat var. İşte bu kongreler ve Kurultay ile Cumhuriyet Halk Partisinin yenilenmesi için iktidar noktasında çok önemli bir fırsat. Bunları konuşacağız. Bu kürsülerde dile getireceğiz. Sonrasında da ülkemizi aydınlık ve mutlu geleceğe taşımak için çaba sarf edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“KARAMAN HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

Adıgüzel konuşmasının sonunda; “Şimdi Karaman’a geldik. Ama görüyoruz ki Karaman hak ettiği yerde değil. İktidar Karaman’a hak ettiği değeri vermemiş. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki yıl Karaman’ın hak ettiği yere gelebilmesi için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Biliyorum burada bir Milletvekiliniz yok. Ama ben bir İstanbul Milletvekili olarak Karaman’ımız için İ Başkanımız İlçe Başkanımızla elimizden gelen yardıma koşacağım. Karaman’ın sorunlarını lütfen bize iletin. Bizde Meclise iletelim. Sizin sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışalım. Ama bu kongrede de hep birlikte ayağa kalkalım ve diyelim ki; “Biz Cumhuriyet Halk Partisini önümüzdeki yıl 2019’da Karaman’da da Türkiye’de de en iyi noktaya getireceğiz diyelim. Hepinizi saygıyla sevgiyle umutla selamlıyorum.” dedi.

“GÜVEN TAZELEDİ”

Yapılan konuşmaların ardından CHP’liler sandık başına geçerek tek liste halinde seçime iden CHP Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat’a bir kez daha destek verdi. Yapılan kongrenin ardından CHP’li Irgat da, kendisine destek veren partililere desteklerinden dolayı teşekkür etti.