Köse, partisinin Karaman İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, TÜİK'in verilerine göre Türkiye'de 16 milyon yurttaşın yoksulluk sınırının altında bir geliri olduğunu savundu.

Her şeye zam yapılırken enflasyonun yüzde 8'lere düştüğünün çelişkili olduğunu ileri süren Köse, "Elektrik ve doğalgaza zam yapıldı. İşçinin mazotuna zam geliyor. Ama enflasyon yüzde 8'lere düşüyor. Bu bir çelişki değil mi sizce? Türkiye'de enflasyon oranı ölçülemeyecek kadar yüksek. Bunu herkesin bilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ülkenin rekabetçi ve yüksek katma değerli bir ekonomiye ihtiyacının olduğunu ifade eden Köse, şunları kaydetti:

"Ekonomik politikalarımızın orta ve uzun vadede beş temel amacı var. Katma değeri yüksek mal ve hizmet üretiminde uzmanlaşmak. Uzman kişileri yetiştirmemiz gerekiyor. İş gücü niteliğini yükseltmek ve ücretler genel seviyesini artırmak, işletme eko sistemine dönüştürmek gerekiyor. Bölgesel eşitsizlikleri gidermek gerekiyor. Doğuya bakıyoruz başka şekilde, batıya bakıyoruz başka şekilde. Bu eşitsizliklerin düzeltilmesi gerek. Tüm yoksulları aile sigortasıyla tanıştırmamız gerekiyor."

Köse, iş garantili bir eğitim sisteminin bittiğini ileri sürerek şöyle konuştu:

"Eğer üniversiteleri açtıysanız işte bulmak zorundasınız. O zaman bu kadar üniversite açmayacaksınız. Bilimsel ve akılcı bir eğitim politikasını izlemek zorundasınız. Öğrencilerimizin başarıları geriledi. Bilimsel üretim yapması gereken üniversiteler tamamen bilimden uzaklaştı. Nitelikli akademisyenler yurtdışında iş aramaya başladı. Dolayısıyla bu ülkede beyin göçü başladı. Artık gençler Türkiye'de kalmak istemiyor. Herkes için parasız ve nitelikli eğitim ilkesinden hareketle, eğitimde bir yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim ve 4 yıl ortaöğretimden oluşan 1+8+4 sistemine tekrar geri dönülmeli. Üniversiteler bağımsız olmalı. Alt yapısı olmayan üniversiteler açılmamalıdır."

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.