Heyet, saha çalışmalarında bulunmak, son yaşanan gelişmeleri değerlendirmek, STK´lar ve Partililerle Türkiye´nin sorunlarına dair CHP´nin çözüm önerilerini paylaşmak üzere Karaman ilçe ve köylerine ziyaretlerde bulundu.  
2 ve 4 Aralık arasında çalışmalarda bulunan heyet; İl Başkanlığında buluşmanın ardından muhtarlarla bir araya geldi. 
Muhtarların yaşadığı sorunlara CHP´nin çözüm önerilerini anlatan heyet, buradan Ayrancı ilçesine geçti. Sonrasında Akçaşehir Belediyesi ve belde ziyareti gerçekleştiren CHP´liler, Karaman´daki STK´ları da ziyaret ettiler. 
Partililerle ve Karaman´daki duayen Partililerle de bir araya gelen heyet, CHP´nin görüşlerini ayrıntıyla anlattılar.  
Gittikleri ilçelerde ilçe örgütlerini ziyaretin yanında, esnaflara, kahvehanelere uğrayan heyet, Sarıveliler, Ermenek İlçeleri; Göktepe ve Kazancı Belediyeleri ile beldelere de ziyarette bulundu. 
CHP'li heyet daha sonra bir otelde basın toplantısı düzenledi.
CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, yaptığı konuşmada, Karaman’ın nüfus sorununa dikkat çekti. 
Ünver, “Karaman’da milletvekillerimiz 3 günlük bir çalışma gerçekleştirdiler. Karaman’da nüfus odaklı bir büyüme sorunu var. Karaman’ın nüfusu Türkiye ortalamasının artış hızının %25 gerisinde. Karaman büyümüyor. Nüfus olarak büyüyemiyor, nüfus olarak büyüyemediği için kentleşme olarak büyüyemiyor. Bu sorunun kaynağı da nüfusun artmamasının sebebi Karaman’ın bir cazibe merkezi olarak görülmemesi. Buraya insanlar mecbur kalmadıkça gelmiyor. Karaman güzel bir kent. Karaman’da yaşayalım demiyorlar tam tersine bir gidiş var. Karamanın nüfusunun artışını sağlayacak yatırımlara ihtiyacı var” dedi.
ÜNVER: “KARAMAN’A ÖZGÜ BİR YATIRIM YAPILMIYOR”
Karaman’ın yatırımlarıyla ilgili açıklamada bulunan Ünver, “Karaman’a yapılan yatırımlar haricinde ilin cehresini değiştirecek bir yatırım yapılmadı. TOKİ inşaatları, yol inşaatları yapılıyor ama Karaman’a özgü bir yatırım yapılmıyor. Bunu yapmayanda Adalet ve Kalkınma Partisi. Sayın Lütfi Elvan’ın Kalkınma Bakanı olmasına büyük şanstır. Bakanlığın imkânlarını Karaman’a hizmet olması dönmesi lazım. Maalesef bunun yeterli düzeyde dönmediğini hepimiz görüyoruz” diye konuştu.
Karaman’daki tarım sorunlarına dikkati çeken Ünver, “Karaman’da ürünler dallarında kalıyor. Toplayan buzhaneye koyuyor. Karaman’da elma üreticisi açısından böyle. Taşeli’de kiraz da sıkıntı var. Piyasada alıcı yok. Bununda nedeni dış politikadan kaynaklanıyor. Pazarlarımızın kapalı olması sebebiyle Karamanlı üretici bunun sıkıntısını yaşıyor. Sulama sorunumuz var. Sulama kuyularında sular iyicene çekiliyor. Çiftçiler mısıra yöneldiği için su seviyesi düştü” dedi. 
“KARAMAN DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ, ESKİTİLDİ VE YOKSULLUĞA İTİLDİ”
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise yaptığı konuşmada, “Ben Türkiye’yi çok gezen birisiyim ama ilçelerine merkez ilçeden başka vilayetlerin yoluyla gidildiği tek ilin Karaman olduğunu gördüm. Karaman’dan da arka arkasına bakanlar çıkmıştır. Karaman’ın yetiştirdiği insanların Karaman’a hizmet etmektense öncelikle başka yerlere hizmet ediyorlar. 
Türkiye bugün çok tehlikeli bir noktada.  Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi değiştirildi. Karaman değersizleştirildi, eskitildi ve yoksulluğa itildi. Karaman etrafındaki illerin çok daha gerisindedir. Başkanlık adı altında laik, demokratik parlamenter sistem ortadan kaldırılmaktadır. Bunun için ilk yapılan iş yardığı bağımsız ve tarafsız yargıyı yok etmektir. Türkiye'de adil yargılama yoktur. Türkiye'nin diğer bir sorunu da ekonomidir. Birisi diyor ki, 'dolarınızı bozdurun, yastık altındakileri çıkartın.' diyor. Yastık altındakileri çıkardığınız zaman güvenceniz var mı? Zaten yastığın altında bir şey yok da olsa bile kime güvenip çıkaracaksınız?” ifadelerini kullandı. 
CHP Denizli Milletvekili Arslan da Türkiye'de yatırımın durduğunu, üretimin azaldığını belirterek, “İstihdam azalmış, işsizlik artmış şimdi böyle bir durumda ne yerli yatırımcıyı yatırım yapmaya teşvik edebilirsiniz. Ne de yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye getirebilirsiniz.” dedi.
CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, ise konuşmasında, “Hepimizin bildiği gibi ülkemiz yangın yeri. Dolar 3.5 lirayı geçerek tarihin en büyük krizlerinden birini işaret ediyor. Çocuklarımız tacize uğruyor, yanarak ölüyor ve birileri bunu maalesef meşrulaştırmak istiyor. Daha yakın zamana kadar tüm uyarılarımıza rağmen FETÖ ile yediği içtiği ayrı gitmeyen, böyle bir örgütü devletin içine  yerleştiren; MGK´daki uyarılara, CHP´nin önergelerine rağmen FETÖ´yü baş tacı eden iktidar, bugün FETÖ ile mücadele ismiyle hiç ilgisi olmayan kişilere de operasyon yaparak mağduriyetler yaratıyor. Vergiler, borçlandırmalar, kredilerle çiftçinin, esnafın beli bükülüyor.
 Başkanlık ya da Cumhurbaşkanlığı adı altında tek adamlık getirilmek isteniyor. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler rafa kaldırılmış durumda. Dış politikada savaş çığlıkları atılıyor. CHP olarak, il il ilçe ilçe, köy köy geziyoruz ve ülkemizde yaşananları yurttaşlarımızla konuşuyoruz. CHP´nin, Türkiye´de yaşanan sorunlara çözüm önerilerinin neler olduğunu tek tek anlatıyoruz, onların bize söylediklerini dinliyoruz. Gözlemlerimizi de Genel Merkezimizle paylaşacağız. 
Şu an Türkiye´nin dört bir yanında milletvekili sayımız az olan ya da hiç milletvekilimiz olmayan illerde bu çalışmalar yapılıyor. CHP, halkın yanında olmaya, onları dinlemeye ve kendimizi de onlara anlatmaya devam edecek” dedi.