Ünver'in mesajı şu şekilde: “2016 yılı 15 Temmuz gecesi, FETÖ nün TSK içindeki cuntacı uzantıları tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzeni ve demokratik siyasi hayatı hedef alınarak yapılan hain darbe girişimi, ne mutlu ki milletimizin vatansever evlatlarının kararlığı sayesinde hedefine ulaşamadan püskürtülmüş; hainler etkisiz hale getirilerek darbe girişimi başarısız kılınmıştır. Tüm darbe ve darbe girişimlerinde olduğu gibi 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi de Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenine ve iktidarıyla muhalefetiyle bu düzenden meşruiyet alan demokratik siyasi hayatına, dolayısıyla demokrasimize ve kardeşliğimize karşı yapılmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere emaneti tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak üzere 15 Temmuz gecesi harekete geçen FETÖ mensupları, aziz milletimizden gerekli cevabı almışlardır.

15 Temmuz gecesi darbecilerle mücadele eden darbe karşıtı TSK mensuplarının hainlerle girdikleri çatışmalarda gösterdikleri basiret, emniyet güçlerinin kararlılığı, darbecilerin halktan ve hiçbir siyasi kanattan destek bulamaması, medyanın tutumu, iktidarıyla muhalefetiyle siyasetimizin darbe karşıtı net duruşu ve halkımızın darbeye karşı direniş noktasında gösterdiği cesaret ülkemizi bir felaketin eşiğinden döndürmüş, FETÖ nün devleti ele geçirmesine engel olunmuştur.

O karanlık gecede Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihimizde görülmemiş bir alçaklıkla maalesef ki hainlerin bombalarına hedef olmuştur. Gücünü milletimizden ve tarihimizden alan Gazi Meclis, 15 Temmuz günü bir kez daha gazilik unvanını hak etmiştir. Hain darbe girişiminden bu yana geçen sürede yaşananlar, demokrasimizin ve millet iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin varlığının, itibarının ve gücünün korunmasının ve Atatürk ilkelerine bağlılığın ne kadar önemli olduğunu da ortaya koymuştur.

15 Temmuz darbe gecesini yaşatarak milletimize, devletimize ve cumhuriyetimize kasteden ve ülkemizin geleceğini karartmak isteyen darbeci hainleri, planlayıcılarını ve destekçilerini bir kez daha lanetliyorum. 15 Temmuz’un yıl dönümünde şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anarken, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin bir daha darbe hainliğine maruz kalmamasını temenni ediyorum.”