Yunus Emre Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, önceki dönem İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, STK temsilcileri, davetliler ve partililer katıldı.

Kongreye tek aday olarak giren mevcut İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver'in hazırladığı liste, oy kullanan 91 kongre delegesinin tamamının onayını alırken kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver şunları söyledi:

"Öncelikle belirtmek isterim ki yaklaşık 3 yıldır sürdürmekte onur duyduğum CHP Karaman İl Başkanlığı’na beni yeniden öneren delegelerimize ve bu süreçte bana ve ekibime destek veren partililerimize sonsuz teşekkürlerimi bildirmek isterim.

Kıymetli yol arkadaşlarım;

Yaklaşık 2 yıl önce, 04 Ekim 2015’te gerçekleştirdiğimiz olağan il kongremizle çıktığımız yolda yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte iki yılımızı tamamladık. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, desteğini esirgemeyen yaşlısından gencine tüm partililerimize, dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun.

Konuşmamın başında, geçtiğimiz dönemde il yönetimi ve disiplin kurulumuzda görev alan, tüm ilçelerimizde ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüten, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızda başkan ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini alan tüm mücadele arkadaşlarımı, gösterdikleri özveri ve üstün gayretten dolayı tebrik ediyor, şahsım ve örgütüm adına kendilerine teşekkür ediyorum. Ne iyi ki sizleri tanıdık ve sizlerle birlikte omuz omuza bu mücadeleyi götürdük. Sağ olun, var olun.

2015 yılında yaptığımız kongremizden bu yana ülkemiz ve siyasetimiz çok önemli olaylar yaşadı. 1 Kasım 2015 seçimleri, Olağan Kurultayımız, 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu… Bunlar siyasetin yaşadığı seçimler. Ülkemiz ise içten dışa, dıştan içe birçok badireyle karşı karşıya kaldı. Biraz önce kongremizin onayına sunduğumuz faaliyet raporunda, geçirdiğimiz iki yılın bir özetini burada sizlere naklettim. Gerçekten dolu dolu bir iki yıl geçirdik. Şüphesiz eksikliklerimiz de oldu. Ben ve seçilmiş tüm örgüt üyesi arkadaşlarım her şeye yetişmeye çalıştık. Ben, elimizdeki bu olanaklarla yapabileceğimizin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Elden geldiğince “düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı” olmaya çalıştık. Takdir, siz değerli partililerimizin.

Önümüzde zorluklar olduğunu biliyoruz. Bölgemizde zorluklar olduğunu biliyoruz. Karaman’da zorluklar olduğunu biliyoruz. O yüzden, partimizin başarılı olması adına mücadele veren her üyemiz, bizim için değerlidir. Kimseyi kaybetme lüksümüz olmadığını biliyoruz. Bizim en güçlü yanımız, birlik ve beraberliğimizdir.

Bizim siyaset anlayışımız, dün olduğu gibi bugün de dar bir arkadaş çevresine dayanan grupçu siyaset anlayışı değildir. Bizim siyaseten arkadaş çevremiz, tüm CHP tabanıdır. Bizim siyasetimiz, koltukta biz olalım siyaseti değildir. Bizim siyasetimiz, partimizi büyütelim, ülke yönetiminde CHP olsun siyasetidir.

CHP, 6 okta ifadesini bulan Atatürkçülük temeline oturmuş, ulusal; sosyal demokrasinin temel ilkelerini benimsemiş, evrensel; sol bir siyasi harekettir.

CHP, Anadolu'nun bağrında, Kuvayi Milliye ile doğmuş, Cumhuriyet'le hüviyet kazanmış, aydınlanma devrimi ile toplumun iliklerine işlemiş, sosyal demokrasi ile taçlanmış, tam bağımsızlıkçı ve özgürlükçü halk hareketinin zaptedilemeyen, tek kalesidir… Hedefimiz, "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk' ün gösterdiği "muasır medeniyet seviyesi" dir.

Bu hedefe ulaşmak için partimizi iktidar yapmalı, AKP’nin baskı ve 15 yıllık zulmünden ülkemizi ve yurttaşlarımızı kurtarmalıyız.

Bu uğurda umudumuzu, gücümüzü, inancımızı büyüterek el ele verip, hep beraber yapmalıyız.

Tek tek hiçiz, birlikte güçlüyüz.

Kongre delegasyonumuzu ve misafirlerimizi saygıyla selamlıyor, kongremizin hayırlı olmasını diliyor; desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum."

Önümüzdeki dönemde görev yapacak 20 kişilik CHP İl Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Selman Ak (Em. Öğr.), İbrahim Bilgin (Emekli İşçi), Ahmet Çakılcı (Mimar), M. Sait Çalışkan (Emekli İşçi), M. Bülent Demir (Mali Müşavir), Mehmet Dülger (İş Adamı), Emin Ege (İnşaat Mühendisi), Hasan Ehliz (Esnaf), Murat Ekiz (Em. Öğr.), Kadir Ergin (Em. Özel Sek. idarecisi), Paşa Evcen (Mimar), N. Faruk Evren (Em. Yazı işleri Müdürü), Halim Karabaş (Emekli İşçi), Gülsen Kayserilioğlu (Em. Kültür Müdürü), Ülkü Keleş (Ev Hanımı), Mustafa Koraş (Ziraat Mühendisi), Ayışık Sarı (Emekli İşçi), Meral Şahiner (Emekli İşçi), A. Emrah Uğur (Avukat), Meral Ünal (Em. Öğr)

9 kişilik İl Disiplin Kurulu ise; Mustafa Çağlar (Em. Öğr.), Mehmet Çalışkan (İşçi), Mevlüt Çoban (Emekli), Ülkü Işgın (Esnaf), Şevket Işık (Emekli), Nizamettin Menekşe (Emekli), İsmail Öz (Esnaf), Ali Ünüvar (Em. Öğr.), Talat Yavuzaslanoğlu (Emekli) isimlerinden oluştu.

Kurultay Delegeliklerine ise; İsmail Atakan Ünver (İl Başkanı), Onur Irgat (Mrk. İlçe Bşk), Mustafa Bahçeli (Ermenek İlçe Bşk.) ve Selman Ak (İl Sekreteri-cinsiyet kotası) seçildi.