CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver’in konuşmasının ardından Özkoç, yaptığı konuşmada, gündemdeki koalisyon görüşmelerini değerlendirdi.

Özkoç, “Seçimlerin ardından halkımız sorun üreten değil çözüm üreten anlayışı ortaya koymamızı talep etmiştir. Bireysel menfaatlerin öne çıktığı değil ülke menfaatlerinin haklımızın menfaatlerinin öne çıktığı sorunları tartışan bir siyasi anlayışı tercih etmiştir. Halkımızın net emri her şeyden önce siz Türkiye'nin çıkarları için uzlaşın ve mücadele edin olmuştur” dedi.

MHP’nin tutumunu eleştiren Özkoç, şunları söyledi:

“13 yıldan beri iktidar olan siyasi bir anlayışa tek başına iktidar olma özelliğini elinden almış ve siyasi partilere önce iktidar partisinin dışında bir araya gelin diye yüzde 60'lık bir bloka siz uzlaşın kendi aranızda bir koalisyon hükümeti kurun olmuyorsa başka olanakları da görüşün emrini vermiştir. CHP bu anlayışla ilk önce 90 yıllık tecrübesi birikimi içeresinde bu emri değerlendirmiş bundan sonrada ilk önce bu atmışlık blokun içerisinde MHP ile ilgili görüşmeleri sürdürmeye başlamıştır.

Ancak MHP’nin baştan itibaren biz hiçbir siyasi partiyle bir araya gelmeyecem ve koalisyon kurmayacam ne AKP ile ne CHP ile nede başka siyasi partiyle bir arada olmayacam görüşleri Türkiye’yi derinden sarsmıştır. CHP buna rağmen büyük bir soğuk kanlılıkla süreci yürütmeye devam etmiş ve MHP’ye bir mesaj göndererek biz başbakanlıkta istemiyoruz bakanlıkta istemiyoruz.

Bu dönemde önemli olan Türkiye’nin geleceği demiştir. CHP için önemli olan evlatlarımızın birer birer öldürüldüğü annelerin önlerine her gün şehit cenazelerinin geldiği Türkiye’nin 4 bir tarafının ateş çemberi içerisinde olduğu güvenliğimizin her gecen gün tehlikeye düştüğü dış politikada zaafa uğradığımız böylesi bir dönemde CHP için önemli olan başbakanlık değildir.”

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ise konuşmasında, “Millet iradesi diye sloganlar kullanan biri çıkıyor bugün milletin iradesine yüzüne haykırarak diyor ki siz beceremediniz. çıkıyor diyor ki siz beş tepenin yolunu bilmezsiniz ama biz yolsuzluğu biliriz diyor çünkü onlar yollarını biliyor bütün halk biliyor. çünkü kanunsuz kuralsız bir yerde oturuyorsunuz CHP'nin Genel Başkanına söz söyleme hakkını var zannediyorsunuz. Ben başkan seçildim siz gereğini yapın diyor halk sanki seçmek zorunda yasayı getirdiniz önüne koydunuz. dediniz ki referandumda oylayacaksınız yok böyle bir şey” ifadelerini kulandı.