Chp İl Başkanı Ahmet Ertuğrul'un yaptığı basın açıklaması :

  Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere 16. ve 17. Olağanüstü Kurultaylarımızı gerçekleştirdik, Chp Karaman Delegeleri ve İl-İlçe-Kadın-Gençlik Kolları  olarak 2 Kurultayımıza da katılım sağladık.Yeni Tüzük çalışmalarında komisyon üyesi olarak yer alan Merkez İlçe Başkanımız Mustafa  Cem Kağnıcı nın ve örgütümüzün de katkılarıyla daha demokratik daha katılımcı bir tüzüğümüz olmuştur.

                  Tüzükte 50 civarı madde ve alt başlıklarında değişiklik yapılmıştır ana başlıkları ile kongrelerin çarşaf liste ile yapılması, cinsiyet kotasının %33 e çıkarılması,gençlik kotası oluşturulması ve bunların partinin seçimle gelinen bütün organlarında uygulanacak olması,Parti Meclisi seçimlerinin de çarşaf liste ile yapılacak olması ve genel seçimlerde önseçimin nerdeyse yüzde seksen oranında uygulanması,hazineden yapılan yardımın % 40 ‘ının örgütlere aktarılacak olması,aday üyeliğin kalkması ,12.maddenin artık işlevini yitirmesi ve suistimalinin engellenmesi ve Parti Okulunun işlevselliğinin artırılarak tüm üyelerimizin ve yöneticilerimizin eğitim alması tüzükte bir madde olarak yer alması sağlanmıştır,1.günkü Tüzük Kurultayında 2.gün yapılan Kurultayda önerilen değişikliklerde büyük oranda kabul görmüş ve değiştirilmiştir.

            Amaç daha demokratik, daha kolay anlaşılan ve sorunsuz olarak uygulanan bir Tüzüğe sahip olmak, Tüzükten kaynaklanan uygulama sorunlarını en aza indirerek enerjimizi yoğun bir şekilde  demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesine yöneltmektir.
 
           Artık hedefimiz gelecektir, hedefimiz CHP’nin iktidar olması için çalışmaktır ve bunun için tüm üyelerimize görev düşüyor, hepimiz daha çok çalışmak zorundayız, önümüzdeki günlerde yapacağımız İlçe ve İl Kongrelerimizde partimizi daha da ileriye götürmek için daha çok katkı ve destek bekliyoruz,sevgi ve saygılarımla.