Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi yaptığı açıklamada;
“Rahmetli Erbakan Hoca'nın arkadaşları iktidara gelip, bugüne kadar ülkemizi yönettiler. Gelinen nokta ve Müslümanların hali ortada. İçerde terör, ekonomik sorunlar, borçlanma, bütçe açığı, artan ahlaksızlıklar. Dışarda ise BOP projesinin uygulaması ile ilgili zulüm, gözyaşı ve yurdundan sürülen insanlar, sınırlarımıza dayanan felaket sinyalleri.
Müslümanların makama, koltuğa gelmesi önemli değil. Temel ilke ve prensiplerin, projelerin iktidara gelmesi önemlidir. Cebinde misvağı, kokusu, takkesi olan Müslümanların iktidara gelmesi ile; 
-Dünya Siyonizm’inin bankalarından faizli borç almayı bıraktılar mı ?
-'ABD bankalarına borç faizlerini ödemeyi bıraktılar mı ?
-Sömürü aracı olan doların alternatifini bulup, kullanımını bıraktılar mı ?
-İslâm Birliği'ni kurma adımını attılar mı? 
Bütün bunları yapmadıktan sonra ha namaz kılanlar iktidarda olmuş, ha kılmayanlar, ne fark edecek?
Diyorlar ki biz Siyonizm’in otobüsünde yolculuk ediyoruz. Dünya sistemine uymalıyız. Bu otobüste daha önce ayakta yolculuk ediyorduk, oturacak yerimiz bile yoktu. Şimdi oturacak koltuk verdiler, oturarak seyahat ediyoruz. 
Biz milli görüşçüler olarak diyoruz ki;  
Siz oturarakta, ayaktada, amuda kalkarakta gitseniz, bu otobüs Siyonizm’in otobüsüdür. Sizi büyük İsrail'e doğru yaklaştırmaktadır. Sen NATO'nun, BM in, AB nin esiri olduktan sonra, ekonomik ve siyasi alanda sözünden çıkmadıktan sonra, koltuk sahibi olsan ne olur, olmasan ne olur. 
Bize bu otobüsün yönünü değiştirecek adam lazım. İktidara gelince geçmişini unutmayacak, gömleğini çıkarmayacak adam lazım. Bu otobüsün yönünü büyük İsrail'den İslam Birliği'ne çevirecek adam lazım. 
O yürekli adamlar milli görüş kadrolarında hazır beklemektedir. 
Bu kadrolar iktidara gelince, insanlık hakkın üstün tutulduğu saadet dünyasına ulaşacak, Türkiye İslâm ülkelerinin lideri olacaktır. Zafer inananlarındır, zafer yakındır.” dedi.