Buğday pazarında esnafın ve çiftçinin derdini dinleyen Ali Güler; “ Sizlerinde belirttiği gibi çiftçimizin hali perişandır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ne diyordu “Köylü Milletin Efendisidir” ama maalesef köylümüzün sıkıntıları hat safada. Mazot 5 liraya yaklaştı. Gübre, tohum desen yanına yaklaşılamayacak bir duruma geldi.
Malesef çiftçimizin ürünü para etmiyor. Bu ranta dayalı ekonomi düzeninde çiftçimizi esnafımızı ve işçimizi bitirmiş durumda. Bizim seçim beyannamemizde çiftçilerimize mazotun 1 lira 75 kuruş olacağını açıkladık. Bunun yanı sıra Gübre, Tohum, İlaç ve yem üzerindeki vergileride kaldıracağız. Şuan dalgalı olan fiyatlar içinde devlet olarak bir fiyat garantisi getireceğiz.” dedi.

Karamanlılar tarafından güler yüzle karşılanan Ali Güler ve Mehmet Ural daha sonra Karaman otogarı çalışanları ve yolcular ile buluştu. 

Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve yönetim kurulunu da ziyaret eden ekip çok güzel bir şekilde karşılandı. Burada yaptığı konuşmada Ali Güler '' Çiftçi çocuğu olduğum için bütün her konuya vakıfım. Yüzbaşı rütbesine ve babam vefat edinceye kadar çiftçilik yapmaya devam ettim. Bizim çiftçiler için açıkladığımız beyannamedeki sözlerimizi iktidar kopyalayıp kendi beyannamesine yapıştırmış.

80 000 oy verdiğiniz adaylar 4 aydır ne köylülerimize gelip teşekkür ziyareti yapmış nede dertlerini sormuş. Ben Karamanlı hemşehrilerimizle ilgilenen ve onların yanında olan bir vekil olacağım İnşaallah. Telefonla bile ulaşılamayan yada hiç bir iş bitiremeyenlerden değil.