CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Günaydın, "'Bunun adına demokratik süreç denilemez. Karayılan, 'Abdullah Öcalan dahil hepimiz özgürleşeceğiz. Ancak bunlar olursa biz silah bırakacağız' diyor. Plan budur. AKP ile PKK beraber bir anayasa yazacaklar" dedi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Günaydın, "'Bunun adına demokratik süreç denilemez. Karayılan, 'Abdullah Öcalan dahil hepimiz özgürleşeceğiz. Ancak bunlar olursa biz silah bırakacağız' diyor. Plan budur. AKP ile PKK beraber bir anayasa yazacaklar" dedi.
CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Karaman’da partililerle buluşarak bir dizi ziyaretlerde bulundu.
    Karaman’da partililerle buluşan Günaydın ilk olarak CHP İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ve parti yönetimi ile bir araya gelen Günaydın, daha sonra kentte esnafı selamlayarak yürüyerek partililere konuşmaca yapacağı Yunus Emre Konferans Salonuna geldi. Tarım Politikaları ve çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Günaydın, Tarım Bakanı Mehdi Eker’in Fransa’da aldığı Şövalye Nişanını hatırlatarak;
    “Mesele o şövalye nişanını Karaman’dan alabilmek. Gücün yetiyorsa gel burada çiftçinin karşısına çık. Güzel güzel anlat yaptıklarını. Çiftçi de seni alkışlasın bir madalya taksın.”dedi.
BAKAN EKER’İ HEDEF ALDI
CHP’li Günaydın, burada yaptığı konuşmada, hükümetin tarım politikasını eleştirerek Tarım Bakanı Mehdi Eker’i sert bir ifadeyle eleştirdi. Günaydın;
    “Bu Tarım Bakanı Fransa’da bir şövalye nişanı aldı. Fransa Tarım Bakanlığı bu şövalye nişanını da Fransa tarımını desteklemesi gerekçesi ile aldı. Mehdi Eker nerenin Tarım Bakanı Türkiye’nin öyle değil mi. Mesele o şövalye nişanını Karaman’dan alabilmek. Gücün yetiyorsa gel burada. Çiftçinin karşısına çık. Güzel güzel anlat yaptıklarını. Çiftçi de seni alkışlasın bir madalya taksın.  Besicimiz iflas ediyor, milletimiz et yiyemiyor ve orta yerde Tarım Bakanı Fransa’dan şövalye nişanı alıyor.
    Bence sıkılmanın utanmanın kalmadığı yerlerde yaşıyoruz. Tarım Bakanlığı geçenlerde açıklama yaptı. Sudan’da 5 milyon dönüm tarım arazisi kiraladık diye. Yani sen şimdi içerde çiftçiyi iflas ettir, git Sudan’da arazi kirala orada tarım yap. Bir de bununla öğün. Arkadaşlar ya benim aklım almıyor, yada bu Türkiye’de acayip şeyler var. Normal bir memlekette bunlar olsaydı, o tarım Bakanını orada oturtmalardı.”dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİ
    CHP’li Gökhan Günaydın çözüm sürecini de değerlendirdi. Günaydın açıklamalarında;
    “Barış hepimizin istediği bir şey. Ama Barış adı altında emperyalizmin en kirli oyununu tezgahlıyorsan Cumhuriyet Halk Partisi buna göz yumar mı sanıyorsunuz. Diyorlar ki 1500 PKK’lı silahlarla geri çekilecekmiş. Başbakan diyordu ki “silahları bırakacaklar”. Ama onlarda diyor ki “hayır silahları bırakmayacağız”. Şimdi 1500’ü çekiliyor. Sınırda kaç tanesi var. Ben bunun istatistiğini tutamam ama. Abbullah Öcalan diyor ki, sızan tutanaklardan biliyoruz. “Suriye’de 50 bin, Kandil’de 10 bin, İran’da da 40 bin olmak üzere 100 bin PKK’lı sınırda bekliyor.”diyor. 100 bin kişi orada, ama biz 1500 kişinin geri çekilmesini konuşuyoruz. Bir sorun var arkadaşlar. Bu içerdeki PKK’lı sayısını içinizde bilen var mı yok. Bunun istatistiği var mı. Yani 1500 değil de 15 ise kim bilecek. Kimse bilmez. Dolayısı ile bu 1500 kişinin geri çekilme meselesinin bir anlam ifade etmediğini söyleyelim.”dedi.
“AKP İLE PKK BERABER BİR ANAYASA YAZACAK”
Murat Karayılan diyor ki; “Bu 100 bin kişi bekleyecek. Anayasa sürecini göreceğiz. Yani diyor ki Anayasa’yı yazdıracağız.”diyor. Bunlar silahların gölgesinde bir dayatma ile Anayasa yazdırmaya çalışıyorlar. Bunun adına demokratik süreç denilemez. Karayılan sonra ne diyor; “Abdullah Öcalan dahil hepimiz özgürleşeceğiz. Bütün bu tutuklular, hükümlüler buna Öcalan dahil hepimiz özgürleşeceğiz. Ancak bunlar olursa biz silah bırakacağız.”diyor. Arkadaşlar işte plan budur. Öcalan ne diyor, “İslam şemsiyesi altında birleşeceğiz. Ve biz Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan olmasını destekleriz.”diyor. Yani bu ne anlama geliyor, AKP ile PKK beraber bir Anayasa yazacaklar.  Ben ne diyebilirim o zaman. Ortaklığınız hayırlı olsun derim. Başka bir şey diyemem. İşte bütün bu söylenilenler aslında Başbakan’ın en başından bilip de Türkiye’de bizlerler paylaşamadığı gerçeklerdir.”dedi. Günaydın daha sonra bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere salondan ayrıldı.