Cumhuriyet Halk Partisi 90. Yaşına girdi. Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Teşkilatı, kuruluşunun 90. Yıl etkinliklerini başlatıyor.
CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul;
“Partimizin 90. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde 09 Eylül 2013 Pazartesi Günü Saat 10:00 da Cumhuriyet Parkı Atatürk Anıtı'na Çelenk Koyma töreni yapacağız.”dedi. Programa partililerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi 90.Kuruluş Yıl Dönümü dolayısı ile Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Cem KAĞNICI ve Karaman İl Başkanı Ahmet ERTUĞRUL ortak bir kutlama mesajı yayınladılar.

Yapılan yazılı açıklamada: 

Emperyalizme karşı görülmemiş bir mücadele veren bu ülkenin kurtuluşunu ve kuruluşunu gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensubu olmaktan onur duyuyor ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kurulan partimizin 90.yaşını bu onur ve mutlulukla kutluyorum.

Kuruluşuna Sivas Kongresi ile başlanan Cumhuriyet Halk Partisi, dünya siyasetinde ender rastlanan, özellikli tarihi olan bir partidir. Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuvay-ı Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı'nı yönetmiş ve devlet kuran bir partidir.

1927 yılında "Cumhuriyetçilik", "Halkçılık", "Milliyetçilik" ve "Laiklik" Cumhuriyet Halk Partisi’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında "Devletçilik" ve "Devrimcilik" ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir. 

Cumhuriyet Halk Partisi, siyaset dünyamızda geçmişte var olmuş ve şu anda var olan diğer siyasal partiler gibi İçişleri Bakanlığı'na verilen dilekçe ile kurulmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, ayrıcalıkları olan, ulusal mücadele içinde doğmanın, Atatürk tarafından kurulmanın onurunu taşıyan Türkiye'nin en köklü partisidir. Anadolu Aydınlanmasının, demokrasinin, sosyal demokrasinin, laikliğin, çağdaşlığın, Türkiye'nin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün, direnişin ve devrimin partisidir. Cumhuriyeti kuran partimiz, İkinci Dünya Savaşı sonrasında çok partili siyasal yaşamın ve dolayısıyla demokrasinin de lokomotifi olmuştur. 12 Eylül askeri darbesi ile kapatılmış, Genel Başkanı ve yöneticilerine siyaset yasağı konulmuş olmasına rağmen, 1992'de yeniden açılmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de hukukun, barışın, çoğulcu demokrasinin ve özgürlüklerin kurumsallaşması, kökleşmesi, ülkemizin zenginleşmesi, yurttaşlarımızın refahı ve mutluluğu için tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada haklının ve halkın yanında olmaya devam edecektir.

Hepimiz, ülkemiz, cumhuriyetimiz, özgürlüklerimiz, demokrasimiz için çok çalışmak zorundayız. Ülkemizin her zamankinden daha çok Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı olduğunu bir kez daha yineliyor, koca çınar, yeni filiz Cumhuriyet Halk Partimizin 90.yaşında selam olsun kuran ve yaşatanlara, onları saygı ve rahmetle anıyoruz.


Mustafa Cem KAĞNICI                    Ahmet ERTUĞRUL
Karaman Merkez İlçe Başkanı                Karaman İl Başkanı