Yapılan ziyaretlerde Cumhuriyet Halk Partisine ve Adayı Av. Saim Sezen'e yoğun bir ilginin olduğu görüldü. Çalışmalar esnasında vatandaşın mutsuz, esnafın düşünceli olduğu, gün geçtikçe alışverişe gelen vatandaşın azaldığı satışlarda durgunluğun olduğu dile getirildi ve bu durumun böyle gitmeyeceği bir an önce tedbirlerin alınması gerektiği bir çok esnaf tarafından dillendirildi. 

Vatandaşın son yıllardaki gelişmelerden artık iyice bunaldığını televizyonlarını bile açmak istemedikleri ülkenin gidişatından ve toplumsal ayrışmanın arttığı bu durumun mahallelere, apartmanlara yansıdığı komşularıyla uzaklaşma küskünlük noktasına vardığı ifade edildi. 

Kılbasan'daki çiftçimiz artık mazot ve gübre parasını düşünmekten geceleri uykularının kaçtığı, koca koca gemileri olan zenginlerin mazotu ÖTV'siz alırken kendilerinin bu kadar yüksek fiyata mazot almalarının artık canlarına tak ettiği ifade edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Av. Saim Sezen vatandaşlara ve esnaflara yaptığı dostane sohbetlerde Huzur ve Birlik için Cumhuriyet Halk Partisi İktidarının gerekli olduğunu ve ülkedeki huzuru sağlayabilecek tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi. Karaman'ın huzurlu ve medeni bir kent olarak ilerlemesi için var olan yatırımlarla yetinilmemesi yeni üretim alanları fabrikalar ve tesislerle güçlendirilmesi gerektiğini söyledi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin  " Önce İnsan, Önce Birlik, Önce Türkiye"  sloganını yineleyerek Karaman'da Cumhuriyet Kimseye verilecek emanet oyunun olmadığını belirtti.