İl Başkanı Demirer yaptığı açıklamada “Bölgemizin tarım, hayvancılık ve enerji konusunda parlayan yıldızı Akçaşehir Beldemizde günlerdir tartışılan konuları duydukça öncelikle bir vatandaş olarak, sonrasında da bir siyasetçi olarak süreci –sadece- takip etmenin yeterli olamayacağını düşünmeye başladık. Biliyoruz ki, Sayın Başkan seçildiği günden itibaren farklı konularda birçok kişi ve grupla şahsi veya ticari meseleleri sonucunda tasvip etmediğimiz şekilde şiddete başvurmuştur. Gördüğümüz üzere bu ilk değil, Beldemizdeki bu kriminal olayların ve tartışmaların son bulması için öncelikle İçişleri Bakanlığı’nı, sonrasında ilimiz kamu yöneticilerini göreve davet ediyoruz. Burası dağ başı değil. Kimse bulunduğu makamın gücünü suiistimal etmemeli” dedi.

“AKÇAŞEHİR BÖYLE BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI HAKETMİYOR!”

Özellikle ekonomik kriz ve enflasyon ile her gün boğuşan vatandaşın yerel yönetimlerde de böylesine bir vurdumduymazlığı hak etmediğini ifade eden Demirer, “Toprağı böylesine verimli, insanı böylesine mert, yıldızı bu kadar parlak bir bölgede bu düzeyde bir yönetim, inanın hiç kimseye yakışmıyor. İnsanlara soruyoruz bu olaylar nasıl oldu diye? İnanın incir çekirdeğini doldurmayacak türden meseleler. Ama Başkan’ın halka verdiği tepkiye bakıldığında orantısız bir güç kullanımı bariz olarak anlaşılıyor. Dediğim gibi, konunun özünde yönetim anlayışı var ve Akçaşehir bu anlayışla yönetilmeyi hak etmiyor. Başkan’ın kişilere karşı şahsi düşünce ve tavırlarını bir tarafa bırakıp, şu mübarek günlerde toplumsal barışı ön plana çıkartan buluşmalar düzenlemesi zor olmasa gerek. Kişilerle meseleleri Sayın Başkan’ı bağlar. Altını çizerek söylüyoruz, bu durumun kamu hizmetlerini ve bölgenin gelişimini engellememesi gerekir. Olaylara konu olan kişi ve kişiler bölge için önemli makamları işgal ediyor. Öncesinden de buna benzer olayların olduğu bilinmektedir. Daha nereye kadar bu sorunların devam edeceğini merak ediyoruz. Başkan’ın yapması gereken eğer ortada bir yanlış durum varsa, bir usulsüzlük varsa yargıya- adalete başvurmaktır. Kendi adaletini kendisi tesis etmeye çalışan birinin ne kendisine,  ne bölgesine, ne de ülkesine faydası olamaz” dedi.

“NEDENSE JANDARMA’NIN BU OLAYDAN SONRA DENETİMLERİNİN ARTTIĞI İDDAASI VAR!”

Yaklaşık bir hafta önce bu olayın olduğunu ve bölgede günlerdir herkesin bu olayı konuştuğunu aktaran Demirer, “Olaydan sonra diğer zamanlardan farklı olarak Jandarma’nın trafik ve asayiş denetimlerini arttırdığını söyleyen belde halkı, bu denetimlerin belirgin bir şekilde artmasıyla toplumsal bir baskının oluştuğunu ifade ediyor. Zaten ekonomik olarak zor günlerden geçen vatandaşımız birde tarım faaliyetlerinin böylesine hızlandığı, bayramın öncesinde ticaretin böylesine hızlandığı bir dönemde yapılan denetimler sonrasında yediği cezalarla iyice yorulmuş durumda. Emniyet güçlerine sesleniyoruz, Anadolu kültürünün en saf halinin yaşandığı bölgelerden biri olan Akçaşehir’de halkın böylesine bir suçluluk vurgusuyla baskılanması ilerleyen dönemlerde daha büyük sorunların zeminini oluşturur. Güvenlik güçlerinin ne kadar zor şartlarda görevlerini ifa ettiklerini biliyoruz ancak biz böylesine bir tutumun karşısındayız. İnsanların aradığı şey bugün, hemen adalet. Yetkililer vatandaşın psikolojisini lütfen göz ardı etmesin” dedi.