Dereli ziyarette yaptığı konuşmada, AK Parti'de önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Dereli, "13 aday adayı arkadaşımızın her biri değerli arkadaşlar. Adaylık kime nasip olursa teşkilatımızla, belediye ile diğer kurumlar ile en önemlisi sayın bakanımız ile uyum içinde çalışmalıdır. Bende bu anlamda kendimi bir adım daha önde hissediyorum. 2002 yılında partimiz kurulduğu günden bu yana çeşitli kademelerde görev yaptım. Karaman'ın ilçelerde dahil gidilmedik hiç bir köyünü bırakmadım" dedi.
''GURURLANACAĞIM İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ BAŞARI İLE YÜRÜTTÜM''
AK Parti Karaman Milletvekili aday adayı Kerim Dereli; "Her zaman gururla söylediğim 3 yıl süren AK Parti il başkanlığı görevim boyunca 17 Bin civarındaki üye sayısını 38 Bin'lere çıkardım. 1 ilçe Belediye Başkanı, 2 Belde Belediye Başkanının, 1 İl Genel Meclis Üyesinin ve 2 Belde Belediye Meclis üyesinin  MHP'den partimize katılımlarını sağladım." dedi.
KERİM DERELİ KİMDİR? 
12.01.1969 Yılında Gurbetçi bir ailenin ilk çocuğu olarak Belçika’nın Charleroi kentinde dünyaya geldi. 
 Belçika’da başlayan ilköğretimini Karaman’da tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimine Karaman’da devam etti. 1988 yılında başlayan yükseköğrenimi ile Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları bölümünden Ziraat Mühendisi ünvanı ile mezun oldu.
Avrupa’da modern sulama sistemlerini inceledikten sonra Karaman’da modern tarımın öncülüğünü yapmak üzere Dereli Tarımı Kurdu. Damlama ve mini spring ile çalışan modern bahçe tesislerinin kurulmasına öncülük etti.
Siyasi hayatına 1996 yılında Refah Partisi Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olarak Başlayan Kerim Dereli, Ak Partinin kurulması ile 2002 yılında Merkez Disiplin Kurulu üyesi ünvanı ile görev aldı.
2004-2009 Yılları arasında ARGE’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.
2008 Yılında Siyaset Akademisi İl Koordinatörlüğü yaptı.
2009 Yılında İl Genel Meclisi Üyesi seçildi.
2011 Yılında il Genel Meclisi Başkanlığı yaptı.
2012 Yılında Karaman Ak Parti 4. Olağan Kongresinde İl Başkanı Seçildi.
İl Başkanlığı süresince AKBİS Sistemi üzerinde 44. Sırada olan Karaman’ı 12 Sıraya yükselterek, kuruluşundan itibaren 17 binler civarında üye sayısına ulaşabilen teşkilatımızın üye sayısını 38 bine çıkartan Kerim Dereli, İl Başkanları Toplantısında Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldığı plaket ile onurlandırıldı. Genişletilmiş İl Başkanları toplantılarında teşkilat, sandık, mahalle, köy yönetim kurulları çalışmaların da ki başarıları nedeni ile genel merkezimiz tarafından örnek gösterildi.
İl Başkanı seçilmesinden sonra 1 ilçe Belediye Başkanının, 2 Belde Belediye Başkanının, 1 İl Genel meclis Üyesinin ve 2 belde Belediye Meclis üyesinin MHP’den partimize katılımlarını sağladı. BBP’den seçilen Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı ve 5 Belediye Meclis Üyesinin, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 8 Ağustosta Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda Ak Parti’ye katılımlarını sağladı.
İl başkanlığı süresinde bir yerel birde Cumhurbaşkanlığı seçimini yönetti. Bu seçimlerde çalışma arkadaşları ile Ak Parti Karamanda oylarını yükseltti. 2014 Yerel Seçimlerde il genelinde ki 17 İl Genel Meclis üyeliğinin 14’ü Ak Parti üyesi olarak seçildi. Karaman Merkez Belediye seçimlerinde liderliğini yaptığı çalışmalar ile oyumuzu %49,4’den %52,33’e artırdı. Türkiye’mizin kaderi olan Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Karaman Merkezde %69,40 il genelinde %66,22 oy oranını yakaladı. İl Başkanlığı görevini başarı ile yöneten Kerim Dereli Milletvekili aday adayı olabilmek için 5. Olağan Kongrede aday olmadı.
Kerim Dereli Ayrıca; 2007 – 2015 yılları arasında 4 dönem Ziraat Mühendisleri Odası Karaman İl Temsilciliği Görevini yönetti.
2007 Yılında TR52 kapsamında Avrupa Birliğine Sunulmuş kapalı sulama sistemleri ile ilgili 1.769.000 Euro bütçeli bir projede proje koordinatörlüğü yaptı.
Kalkınma ajanslarında bağımsız denetçilik görevleri yapmaktadır.
2011 yılında Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.
Karaman Konya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ve Encümen Üyeliği yaptı.
Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu ve Encümen Üyeliği yaptı.
2007 Yılından itibaren Toprak Kurulu üyeliği görevini devam ettirmektedir.