İlk olarak Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün sahneye çıktı ve konuşmasını yaptı.Daha sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan konuşma yaptı.
Bakan Elvan yaptığı konuşmada;'' Çok değerli hemşerilerim , Karamanımızın güzel insanları öncelikle 30 Mart'ta milli irade için evet dediğiniz için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz.Değerli kardeşlerim öyle bir süreçten geçtik ki Başbakanımızı Recep Tayyip Erdoğan'ı itibarsızlaştırmaya çalıştırlar. Ama başaramadılar başaramayacaklar.Kardeşlerim önemli bir süreçten geçiyoruz. Dünya coğrafyasının büyük bölümünde kaliyam var. Zalimin masum , masumun zalim gösterildiği dünya var. Gazze'de bebeklerimiz, çocuklarımız katlediliyor.Dünyadan ses çıkmıyor. Gür ve şiddetli çıkan ses Türkiye'den çıkıyor. Recep Tayyip Erdoğan dünyanın göstermediği sesi gösterdi.

Değerli kardeşlerim milli irade ve vesayet hep kavga içinde oldu. Vesayet organları milli iradecileri hep nbaskı altında tutmuşlarıdır. Ama Ak Parti iktidari Recep Tayyip Erdoğan o vesayetçileri tarihin derinliklerine gömmüştür. Biz 12 yıldan beri vesayetin her türlüsüne karşı çıktık.Değerli kardeşlerim biz vatanını seven insanlarız.Sizler bize bir emanet teslim ettiniz.Bu emaneti vesayet organına teslim etmedik.Emanetinize sadık kaldık ve sadık kalmaya devam edecez.Biz demokrasi için insan hakları için tüm çabayı tüm gayreti gösterecez.Bizim derdimiz iştir,aştır,ekmektir işte gerçek milliyetçilik budur.

Değerli kardeşlerim 10 Ağustos'ta seçim yapacaz.Siz kendi Cumhurbaşkanı'nı biz seçecez dediniz.Şimdi siz seçeceksiniz.3 adayımız var.Adayın biri etnik milliyetçi onun hakkında konuşmak istemiyorum.Diğeri ise ithal çatı aday.Siz birilerinin bir yerlerden gelen talimatla aday gösterilen adayı Cumhurbaşkanı yapmak istemediniz.Siz çalışkan,doğru,dürüst bir adayı Cumhurbaşkanı seçmek istediniz.Muhalefet partileri hağla kendilerini ihtilal döneminde olduklarını düşünüyorlar.Biz bu durumu kınıyoruz.Ekmeleddin İhsanoğlu yol,köprü işi yatırım işi benim işim değil dedi.Sonra ekmek için Ekmeleddin dedi.Madem bu iş senin işin değil neden ekmek için Ekmeleddin dedin.
Kardeşlerim tek bir adayımız var adam gibi adam sizin hizmetkarınız Recep Tayyip Erdoğan var.Sizinle bütünleşen Başbakanımız var.Başbakanımız samimi,sizinle gülen,sizin içinizden biri.''dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuşmasında ''Karaman seni muhabbetle aşkla selamlıyorum.Huzurunuzdayız Karaman.Dün gece yarısına kadar Irak'taki gelişmelerle iilgili Başbakan'la toplantıdaydım.Karaman'a gideceğimi söylediğimde Başbakanımıza benden selam söyleyin Karaman'a dedi.Sizlere çok selamı var.Sizleri sandık başına gitmeyi davet ediyoruz.
Kardeşlerim bir muhasebe yapalım.Karamanoğlu'nun Türkçesini dünyaya tanıtan kimdir? Yunus Emre merkezlerini kuran kimdir? Hz. Mevlana'nın sözünde olduğu gibi 3 aday arasında göründüğü gibi olan kim, göründüğü gibi olan kim? Hz. Mevlana'nın diyarına böyle bir Cumhurbaşkanı yakışma mı? Yunus Emre gibi gönül diliyle konuşan kim? Gönül dilini bilmeyenden fayda gelir mi? Karamanlı Piri Reis'in torunları Piri Reis'i koruyan kim? O zaman Karamanlıların iki kere düşünmeye gerek yok.
Bizim önümüze engeller çıkardılar.Biz bu engellerden iki kişiden sayesinde kurtulduk.Birinci Hz. Allah ikinci Milletimiz. Üç aşamada bizi engellemeye çalıştılar. 30 Mart , Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015'teki genel seçimler.
Bizim Filistin'e, Gazze'ye sahip çıkışımızdan rahatsız oldular.Bize tarafsız olun dediler.Zalim ve mahsum arasında tarafsız olmak bize yakışırmı.Gazze'ye yardım ediyorsunuzda Türkmenlere niye yardım etmiyorsunuz dediler.Türkmenler bilir ki en fazla yardım bizim dönemimizde yapıldı.Allah sizde razı olsun , Allah yar ve yardımcımız olsun.''dedi.