Ziyarette kendisine TBMM Katip Üyesi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Türkiye - Belarus Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz'in eşlik edeceğini belirten Yıldırım,  ziyaret esnasında bir dizi temaslarda bulunacağını kaydetti.

Yıldırım, Belarus Başbakanı Sergey Rumas, Belarus Parlamentosu Cumhuriyet Konseyi Başkanı Mikhail Myasnikoviç ve Temsilciler Meclisi Başkanı Vladimir Andreyçenka'nın yanı sıra Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi.

Gezi ile ilgili açıklama yapan Vekil Eser; "TBMM  Dostluk Gurubu Başkanı olarak seçildiğim Belarus'a Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve Milletvekili heyeti ile temaslarda bulunmak üzere günün ilk saatlerinde yolculuğumuz başladı.
Program kapsamında yapımı Türkiye tarafından tamamlanan Minsk Camisi'ni ve Türkiye'nin katkısıyla inşa edilen bir anaokulunu ziyaret edeceğiz.Belarus'un bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olarak, ilişkilerimizin geliştirilmesi en büyük hedefimizdir. 1 milyar dolar ticaret hedefimizin yakalanması adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz.”dedi.