Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti bundan tam 19 yıl önce 14 Ağustos 2001 tarihinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Milletin Adamı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kurularak Türk siyaset sahnesine güneş gibi doğmuştur. 

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde tek başına iktidara gelen partimiz, 19 yıldır girdiği tüm seçimlerden milletimizin teveccühü ile birinci parti olarak çıkmış, 19 yıldır kesintisiz iktidar olma başarısı göstererek yaptığı çok büyük hizmetler ile ülkemizin çehresini de kaderini de değiştirmiştir.

Ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yola çıkan ak kadrolar “Büyük ve Güçlü Türkiye” hedefi ile gece-gündüz, yaz-kış demeden büyük bir kararlılıkla ve hizmette sınır tanımayarak ülkemize büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşatmışlardır.

Yapılan çalışmalar ile ülkemiz 2002 yılından bu yana başta ekonomi olmak üzere eğitimden sağlığa, iç politikadan dış politikaya, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama ve demokrasiden insan haklarına kadar birçok alanda atılan adımlar ve gerçekleştirilen reformlar sayesinde önemli kazanımlar elde etmiş her alanda devrim niteliğinde çok önemli projeler hayata geçirilmiş, Türkiye'nin gururu olan devasa üretim tesisleri, yollar, köprüler, viyadükler, tüneller, havalimanları, hastaneler, şehir hastaneleri insanımızın hizmetine sunulmuştur.

Merhum Adnan Menderes'ten bugüne bütün liderlerin hayallerini ve vaatlerini bir bir gerçekleştiren liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki AK Parti değişimin, dönüşümün ve reformların adresi oldu. Başta savunma sanayi olmak üzere milli ve yerli üretimde öncülük yaptı, dış politikada bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülke haline geldi, terör örgütleriyle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdürülmekte ve bitirilmek noktasına geldi, milli otomobilimiz yollara çıkacağı günü bekliyor. Milletimizin rüyası Fatih’in emaneti Ayasofya Camii yeniden ibadete açıldı. Olmaz denilen, yapılamaz denilen hayal denilen birçok hedefe ulaşıldı, hayaller AK Parti ile gerçek oldu, bundan sonra da Allah (c.c) yardımı ve milletlimizin desteği ile çok hayaller gerçekleşmeye devam edecek inşallah.

Artık bugün Filistin davasını sahiplenen, Afrika'ya el uzatan, Orta Asya ve Balkanlar'daki kardeşlerine ve tüm dünyadaki mazlumlara sahip çıkan bir Türkiye var, yine bugün dünyanın neresinde olursa olsun haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik karşısında sesini yükseltebilen bir Türkiye var.

Ak kadrolar önümüzdeki dönemde de “halka hizmet Hakk’a hizmet” düsturu ile ülkemize ve milletimize hizmet etmeye ilk günkü inanç ve heyecanla çalışmaya, milletimiz ile omuz omuza “büyük ve güçlü Türkiye” hedefine inanç ve azimle yürüyecektir inşallah.

Bu vesile ile gece demeden, gündüz demeden, inançla, kararlılıkla, aşkla çalışan, Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olması, daha müreffeh bir hale gelmesi için gayret gösteren, hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayışla ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan, başarıdan başarıya koşan partimizin her kademesindeki tüm değerli mensuplarını kutluyor, şükranlarımı sunuyor, bu duygu ve düşüncelerle, 'milletin ve ümmetin yegane umudu' AK Partimizin 19. kuruluş yılının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını yüce Allah (c.c)’tan niyaz ediyorum.” dedi.