Şeker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz hain bir darbe girişimine maruz kaldı. Hain Fetö terör örgütüne mensup ihanet çeteleri, aziz vatanımızın ve milletimizin korunması ve savunulması için kendilerine emanet edilen savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları ve silahları ülkemize ve milletimize çevirerek geleceğimize ve demokrasimize karşı silahlı darbe teşebbüsünde bulunulmuşlar, halkımızın ve kurumlarımızın üzerine bomba yağdırmışlar, tankları insanlarımızın üzerine sürerek vatandaşlarımıza kurşun sıkmışlardır.

Bu hain darbe girişimine karşı milletimiz, bağımsızlığı ve milli iradesinden taviz vermemiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine kadını, erkeği, genci ve yaşlısı ile sokaklara dökülmüş, tankların üstüne çıkmış, paletlerin altına yatmıştır. Kendisine mermi yağdıran helikopterlere ve savaş uçaklarına aldırmadan üzerine sürülen tanklara tekbirlerle koşan vatan evlatları, vatanımız ve mukaddesatımız uğrunda her zaman gözümüzü kırpmadan canımızı verebileceğimizi ve bu aziz milletimizin asla ama asla hiçbir zaman teslim alınamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır.

Aziz milletimizin 15 Temmuz'da göstermiş olduğu cesareti, dirayeti ve mücadelesi ile bu topraklarda Çanakkale ruhunun halen çok diri olduğunu göstermiş ve büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. 15 Temmuz direnişi ile ezanına, bayrağına ve bağımsızlığına sahip çıkan milletimiz; bu uğurda 251 şehit vermiş, 2.626 vatandaşımız da gazi olmuştur.

Milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galiba çaldığı, insanlık tarihine altın harflerle yazılan büyük kahramanlık destanı 15 Temmuz’u ve 15 Temmuz kahramanlarını asla ama asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.

15 Temmuz,  milli iradenin darbe ve şiddet karşısındaki kati zaferidir. Milletimiz silahsız elleri, çıplak yumrukları, iman dolu göğsü, inanç ve cesareti ile zulme, zorbalığa, haksızlığa, işgal ve şiddete karşı verdiği mücadeleyle tüm dünyayı kendisine hayran bırakmış kendi iradeleriyle siyasetine, tercihlerine, özgürlüğüne, geleceğine sımsıkı sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında devam eden demokrasi nöbetleri ile sokakları, caddeleri, meydanları darbecilerin silahlı zorbaları değil asil milletimizin iradesi zapt etmiştir.

15 Temmuz, tüm dünyada ki mazlumlar, garipler kendi vatanlarında işgale ve sömürgeye maruz kalan milletler için kurtuluşun müjdecisi olmuştur. 15 Temmuzda milletimiz insanlığın vicdanının kendini büyük sananlardan daha büyük olduğunu tekbirlerle, ezanlarla, salalarla tüm dünyaya ilan etmiştir. Susturulmak istenen ezanlarımız susturulamamış, ezanlar ve salalar minarelerimizden daha gür seda ile yükselmiş yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine milletimiz, vatanımızın birliği, beraberliği ve selameti için başlayan Demokrasi ve Milli İrade nöbetlerine aralıksız olarak bütün fertleri ile katılmışlardır.

Karamanlı vatandaşlarımız da 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Aktakke Meydanı’nda tek vücut halinde karşı durmuş, Milli İrade nöbetlerine yediden yetmişe büyük bir coşku ile katılarak meydanlarımızı demokrasi meydanlarına dönüştürmüşlerdir.

Şanlı Türk milleti olarak coğrafyamızın, bölgemizin, dünyanın geleceğine talibiz. Mazlumların yanında zulmün ve zalimin her zaman karşısındayız. Bizi ne terör örgütlerinin alçakça saldırıları, ne onları kullanan güçlerin sinsi oyunları durdurabilir ve yolumuzdan alıkoyabilir. Bir ölecek ama bin dirileceğiz. Ölümü ölümle korkutarak yolumuza devam edeceğiz inşallah. Kalbimizden inancı, yüreğimizden cesareti, bileğimizden gücü, sırtımızdan teri hiç eksik etmeden durmaksızın ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşacağız.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile ülkesine, devletine ve demokrasisine canı pahasına sahip çıkan aziz milletimize en içten dileklerimle şükranlarımı ve saygılarımı sunar, şehit olan güvenlik güçlerimizi, polisimizi, askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun. Gazi kardeşlerime de en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah (C.C) hepsinden razı olsun.” dedi.